Ionuț Simionca:” Îl felicit pe Robert Sighiartău că a ales să facă parte din echipa dezastruoasă a lui Florin Cîțu”

172

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a comentat, vineri, într-o conferință de presă, decizia deputatului PNL Robert Sighiartău de  a-l susține pe premierul Florin Cîțu la președinția PNL.

”Vreau  să îl felicit pe deputatul Robert Sighiartău pentru opțiunea sa de a-l susține la președinția PNL pe premierul Florin Cîțu, care s-a remarcat în ultima perioadă, în ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, prin două contraperformanțe istorice.

Prima contraperformanță: zero euro sau cenți prin PNRR pentru infrastructura mare din județul Bistrița-Năsăud (vă reamintesc că liberalii se lăudau că vor finanța prin PNRR Drumul Expres Cluj-Napoca – Bistrița). ZERO euro sau cenți pentru centura municipiului Bistrița, parte integrantă din Autostrada Nordului. A doua contraperformanță: Suspendarea PNDL. PNDL este un program guvernamental prin care se finanțează construcția de drumuri în localitățile mici, care nu își permit asemenea investiții din bugetul propriu.

Ieri însă am asistat la o revoltă a primarilor față de anunțul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea pentru primării fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. Acest anunț al Ministerului vine pe fondul intenției asumate de Florin Cîțu de a închide PNDL. Cine plătește facturile restante pentru lucrările executate deja? Cum vorprecizat fostul deputat Ionuț Simionca.

În aceste condiții, liderul PMP Bistrița-Năsăud l-a felicitat pe Robert Sighiartău că a ales să facă parte din echipa ”dezastruoasă” a lui Florin Cîțu.

Un guvern mai slab pentru români și pentru bistrițeni decât cel pe care îl avem astăzi nu a existat în ultimii 30 de ani”, a încheiat sursa citată.