sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAdministrație-PoliticIonuț Simionca nu se lasă! Insistă pentru salvarea drumului expres Cluj –...

Ionuț Simionca nu se lasă! Insistă pentru salvarea drumului expres Cluj – Bistrița-Năsăud

-

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, nu renunță la propunerea sa legislativă privind securizarea drumului expres Cluj – Bistrița-Năsăud. Acesta continuă demersurile pentru adoptarea unei legi care să prevadă obligativitatea construcției acestui obiectiv de investiții.

Luni, fostul deputat a mers la București și a solicitat sprijinul parlamentarilor pentru această inițiativă legislativă.

Am venit la Parlamentul României pentru a strânge semnături de la aleșii de Bistrița-Năsăud în vederea promovării proiectului de Lege de aprobare a obiectivului de investiții Drumul expres Cluj – Bistrița-Năsăud. Doresc astfel să securizăm prin lege construcția Drumului expres Cluj – Bistrița-Năsăud, un obiectiv extrem de important, care are însă șanse mici să fie finanțat prin PNRR. Drumul nu are culoare politică, astfel că mă aștept ca parlamentarii noștri să fie uniți atunci când în joc sunt interesele locuitorilor județului Bistrița-Năsăud”, a precizat Simionca.

Reamintim că, la finele lunii trecute, fostul deputat a prezentat un proiect de lege privind  obiectivul de investiții ”Drum expres Cluj – Bistrița-Năsăud”.

Inițiativa propusă de Ionuț Simionca prevede ca finanțarea pentru acest drum expres să fie asigurată de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile, Ministerul Transporturilor urmând să fie ministerul responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv de investiții, iar termenul de execuție să fie de doi ani de la data intrării în vigoare a legii.

Acesta a afirmat că inițiativa legislativă a fost concepută pe modelul Legii Autostrada Nordului, adoptată tot la propunerea sa.

”Dacă securizăm acest obiectiv prin lege, orice partid sau coaliție care va conduce România în anii următori va trebui să construiască și acest drum și să respecte legea. Fiindcă este un obiectiv extrem de important pentru bistrițeni, noi trebuie să luptăm pentru implementarea lui. Autostrada Nordului ne conectează cu județele din nord-vestul României și cu Occidentul, iar acest drum expres ne conectează cu centrul țării. Sunt două proiecte complet diferite, care nu se suprapun, dar care se completează. (…) Un astfel de drum are efecte benefice complementare celor din Legea Autostrada Nordului”, a declarat Simionca atunci când a prezentat proiectul de lege.

Pe modelul proiectului ”Autostrada Nordului”, Ionuț Simionca vrea lege și pentru drumul expres Bistrița-Năsăud – Cluj

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri