vineri, mai 27, 2022
AcasăAdministrație-PoliticIonuț Simionca (PMP): ”Guvernul Cioloș nu va trece și aici se termină...

Ionuț Simionca (PMP): ”Guvernul Cioloș nu va trece și aici se termină jocul USR!”

-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seara, că a decis să-l desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru. Însă, deși șeful statului a făcut această nominalizare, președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, crede că Guvernul Cioloș nu va trece. 

”Marț tehnic sau șah Mat! Cum vreți dumneavoastră să-i ziceți! Asta a primit domnul Dacian Julien Cioloș și USR de la împărăție. Asta se întâmplă când mimezi că vrei să guvernezi și mergi la cacealma sau, vorba aia, când te îndrepți împotriva vântului!
Guvernul Cioloș nu va trece și aici se termină jocul USR! Au fost lacomi la început și au crezut că guvernarea este o glumă! PNL-iștii au fost șmecheri și au mers la fentă. Câștigătorii sunt cei din urmă, care au sprijinul împăratului. Problema majoră e ca jocul lor ne afectează pe toți în viitor, la fel și prelungirea crizei politice”, a scris pe Facebook Ionuţ Simionca.

În ceea ce privește desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, președintele Klaus Iohannis a luat această decizie după ce a purtat discuții cu cu partidele şi formaţiunile parlamentare.

Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că, în discuţiile cu partidele şi formaţiunile parlamentare, a reiterat importanţa gestionării situaţiei pandemice şi a creşterii preţurilor la energie, a PNRR şi a pregătirilor pentru iarnă, “indiferent cine guvernează”.

În toate discuţiile am reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioneze bine situaţia pandemică. Este foarte important să se gestioneze creşterea preţurilor la energie şi să se ia măsuri pentru ca celelalte preţuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populaţie. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNNR şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanţa pregătirilor pentru perioada de iarnă şi am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români şi nu certurile politice între diferiţi actori“, a mai spus Iohannis.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri