Ionuț Simionca (PMP), mesaj către decidenții politici: ”Rupeți, domnilor, lanțul de iubire politică și începeți să luați decizii corecte pentru români”

116

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, face apel la decidenții politici ai momentului să găsească soluții concrete pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii.

În timp ce românii se confruntă cu cele mai grave crize din istoria acestui popor, pe scena politică am avut parte, în ultimele zile, așa cum ați văzut, de demiterea cu circ a Guvernului, de tergiversarea rezolvării crizei din partea președintelui și de încercări de cumpărare a sprijinului pentru menținerea în funcția de prim-ministru a lui Florin Cîțu cu banii românilor, cu bani de la guvern”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Pe lângă toate aceste probleme din sfera politică, fostul deputat a adăugat că românii se confruntă cu multe alte probleme, dar nu a văzut până acum ca decidenții politici să vină cu soluții pentru rezolvarea lor.

În primul rând, liderul PMP Bistrița-Năsăud s-a referit la problemele cauzate de valul patru al pandemiei și a afirmat că, în opinia sa, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este un ”fiasco”.

Campania de vaccinare este un fiasco, măsurile de prevenție sunt mai haotice ca oricând, iar sistemul medical este sufocat de numărul mare al bolnavilor. Avem în jur de 15.000 de noi îmbolnăviri pe zi, nu mai sunt locuri în spitale, nu mai sunt locuri la ATI, nu mai sunt medicamente iar bolnavii cronici sunt lăsați de o parte. Am avut și un număr record de decese – 331 de oameni au pierdut lupta cu boala, potrivit bilanțului publicat de autorități. Unde este, în toată această catastrofă, statul român? Ce fac președintele, Guvernul și partidele parlamentare? Fac spectacol în Parlament cu Superman, în timp ce singura expresie de ordine pentru români în sănătate este ‘Scapă cine poate”, a spus Simionca.

Sursa citată a făcut referire și la problema privind facturile la energie, despre care spune că ”îi falimentează pe români”. 

Guvernul Cîțu a adoptat, înainte cu o zi să fie demis, un OUG de ajutor pe energie a persoanelor vulnerabile. Știați că, pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii trebuie să completeze un formular de 14 pagini, cu date despre ocupanții unei locuințe, sursele de venit, dar și bunurile pe care le dețin în locuință? Știați că cei care doresc ajutorul de încălzire au timp doar până pe 15 octombrie să completeze și să depună aceste acte la Primărie. Ăsta nu e ajutor, e bătaie de joc la adresa românilor. În prima ședință a guvernului demis, Cîțu anunța că va plafona prețurile la energie dacă va fi repus în funcție. Spuneți-mi, dragi români, cine l-a împiedicat să adopte o asemenea măsură săptămâna trecută sau chiar luni? Cum e posibil ca alte țări din Europa să aibă prețuri cu mult mai mici la energie electrică și gaze decât România? Cum e posibil ca noi să îi falimentăm cu facturile de gaze și curent electric pe pensionari în timp ce Guvernul Ungariei, de exemplu, nu doar că are grijă de prețuri, dar anunță și acordarea unei a 13-a pensii, în valoare de 220 de Euro, la începutul anului viitor?”, a completat liderul PMP Bistrița-Năsăud.

De asemenea, o altă problemă la care fostul deputat a făcut referire este legată de economia României, despre care spune că este la pământ.

”Economia României, și așa firavă după pandemie, va fi cel mai grav lovită de creșterea prețurilor la energie. Producătorii români nu vor mai fi competitivi în fața celor care cumpără energie de pe piața internă din alte țări mai ieftin. În plus, toate materiile prime și serviciile se scumpesc. În paralel, prin introducerea Certificatului verde și măsuri recente de restricție, HoReCa, de exemplu, mai primește o palmă, chiar dacă nu a primit niciun leu sprijin de la stat pentru închiderea prin lege  a industriei anul trecut. Nu în ultimul rând, degeaba s-a aprobat, la nivel european, PNRR, dacă nu avem un guvern în exercițiu care să poată emite OUG-uri de organizare și funcționare a mecanismelor de cheltuire a celor 30 de miliarde de Euro alocați României”, a mai spus Simionca.

În acest context în care problemele se adâncesc tot mai mult, fostul deputat face apel către președintele Klaus Iohannis, către Florin Cîțu, dar și către restul decidenților politici.

”Rupeți, domnilor, lanțul de iubire politic, plin de orgolii, și luați decizi concrete, care să rezolve problemele românilor. Și faceți asta cât de repede că altfel românii vor ieși în stradă pentru că nu mai suportă felul în care Guvernul și politicienii din România care decid în acest moment soarta țării nu își fac treaba”, a încheiat Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.