Ionuț Simionca (PMP): ”USR-PLUS latră, dar nu are curaj să muște. Nu va ieși de la guvernare, nu încă””

130

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, fostul deputat Ionuț Simionca, este de părere că USR PLUS nu va ieși pentru moment de la guvernare și, deși amenință că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în cele din urmă nu o va vota.

Guvernul politicienilor rupți de realitate, care așteaptă să vina cineva să le sufle în lampă, vorba doamnei Turcan, a intrat în modul de autodistrugere!!!În ultimele săptămâni, asistăm la o luptă constantă pe ciolan în interiorul PNL, dar și în coaliția de guvernare. Florin Cîțu, încă prim-ministru, ce-i drept nu pentru mult timp, a setat scorul la 2-0 pentru PNL, executând USR-PLUS pentru a doua oară, cică pentru șantaj politic. Supărat că USR-PLUS nu susține PNDL 3, lucru care l-ar fi ajutat pe Florin Cîțu în lupta interna din partid, acesta îl execută pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Este o mișcare așteptată de liberali, care dă semnalul că, după congresul PNL, în eventualitatea câștigării președinției partidului, Cîțu va rupe guvernarea și vor renegocia portofoliile de miniștri. USR-PLUS latră, dar nu are curaj să muște. Nu vor ieși de la guvernare, nu încă. Planul era să părăsească guvernarea în 2023 și să intre în opoziție înainte de alegerile din 2024. Se vor potoli și nu vor vota nicio moțiune, chiar dacă acum le arată pisica liberalilor”, a scris pe Facebook fostul deputat PMP.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud adaugă că, deși a redactat o moțiune de cenzură, PSD nu a venit cu un program de guvernare, cu o echipă de conducere sau cu un proiect politic concret.

PSD doar mimează opoziția știind că poate să crească liniștit pe incompetența actualului guvern”, a completat Simionca.

În opinia președintelui PMP Bistrița-Năsăud, un lucru este sigur – acela că românii și țara sunt cei care pierd.

”Ce credeți că urmează: 1. Trece moțiunea PSD cu ajutorul USR și Cîțu pleacă acasă? 2. Nu trece moțiunea și USR rămâne cu Cîțu la guvernare înghițind gălușca, continuând șantajul la adresa PNL din interiorul Executivului?”, a încheiat Ionuț Simionca.