Ionuț Simionca salvează fotbalul bistrițean!

541

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca,  a anunțat că formațiunea politică din care face parte și-a propus să salveze fotbalul bistrițean, prin intermediul consilierilor județeni ai PMP fiind promovat un proiect de hotărâre care vizează preluarea echipei de fotbal Gloria Bistrița de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. 

”Prin consilierii județeni ai PMP, am decis să ne implicăm în revitalizarea fotbalului județean. Județul nostru a fost recunoscut pentru performanțele sale în fotbal în epoca de glorie a echipei Gloria Bistrița. Consider că e momentul să nu mai trăim doar din amintiri, să onorăm aceste amintiri prin acțiune și să facem performanță într-un sport atât de iubit de bistrițeni. Am văzut că administrația municipală nu dorește să sprijine fotbalul bistrițean, chiar dacă din perspectivă financiară Primăria Municipiului Bistrița are mai multe resurse decât Consiliul Județean. Astfel, am hotărât noi să punem umărul la salvarea fotbalului bistrițean”, a precizat Ionuț Simionca.

În acest sens, potrivit liderului PMP Bistrița-Năsăud, consilierii județeni din partea formațiunii politice au întocmit un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în viitoarea ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, fiind făcute mai multe propuneri.

Am propus înființarea unei secții de fotbal în cadrul Clubului Sportiv „GLORIA 2018 ̋Bistrița-Năsăud, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (propunere care urmează să fie votată în cadrul ședinței CJ de miercurea viitoare, 30.06.2021. Clubul Sportiv „GLORIA 2018″  Bistrița-Năsăud ar urma să preia, de la Asociația Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria Bistrița, dreptul de participare în campionatele județene de copii/juniori și campionatul național de seniori Liga a III-a (în condițiile în care Asociația Club Sportiv Unu Fotbal Club Gloria Bistrița nu își poate asigura finanțarea continuării activității sportive la nivel național). Consiliul Județean va susține financiar echipa de fotbal și se va îngriji ca aceasta să performeze iar echipele de copii și juniori să aibă oportunitatea să joace în viitor pentru Gloria Bistrița. Ținând cont că în acest moment la nivelul județului sunt legitimați peste 200 de tineri sub 18 ani”, a explicat Simionca.

Acesta a mai precizat că în viitor va propune Consiliului Județean să cumpere Stadionul Municipal, al Gloriei Bistrița, să îl aducă la standardele vremurilor în care trăim, astfel încât acesta să găzduiască meciurile de fotbal ale echipei județene, dar și întreceri naționale și chiar internaționale din alte sporturi.

De asemenea, pentru a duce mai departe echipa de fotbal, Simionca a precizat că antrenorii Danuț Matei și Dorel Zăgrean vor fi păstrați.

Reamintim că, în timpul campaniei electorale de la alegerile locale, candidații PMP au avut un proiect care viza susținerea activității sportive, inclusiv prin cumpărarea Stadionului Municipal și reabilitatea acestuia.

Foto