Ionuț Simionca: ”Somez Guvernul să nu mai întârzie nicio clipă plata celor 2.000 de euro promiși microîntreprinderilor”

235

Firmele din județul Bistrița-Năsăud grav afectate din cauza pandemiei de coronavirus au nevoie de sprijin pentru revenire economic, este de părere deputatul PMP Ionuț Simionca. Acesta solicită Guvernului României să își onoreze promisiunea făcută către companiile mici.

Cer Guvernului să nu aplice tehnicile pesediste și să plătească urgent cei 2000 de Euro pe care i-a promis firmelor mici, fără angajați. 30.000 de firme mici din România afectate de coronavirus așteaptă să fie cuplate la aparate de respirație și Guvernul întârzie să le dea o gură de oxigen. În perioada 12-21 octombrie, 29.250 de solicitanți au cerut microgranturi de câte 2.000 de euro. Este vorba de ajutoare de stat din fonduri europene și de la buget, pentru redresare din criza COVID-19. A trecut aproape o lună de la încheierea depunerii cererilor pentru microgranturi și banii care puteau să intre automat în contul acestor firme nu ajung la cei care au atât de mare nevoie de ei”, a declarat deputatul Ionuț Simionca.

Acesta subliniază că deși suma e mică, cei 2.000 de euro ar ajuta mult micile companii.

Poate pentru prim-ministru sau pentru miniștrii PNL, 2000 de Euro nu contează, dar pentru micii întreprinzători, care au de plătit impozite și taxe, furnizori, chirii și utilități, o sumă de acest gen poate face diferența dintre supraviețuire și faliment”, mai adaugă sursa citată.

În aceste condiții, Simionca solicită Guvernului ”să nu mai întârzie nicio zi și să dea drumul la plăți, la așa-zișii „bani din elicopter” pentru microgranturi, să nu aștepte săptămâna alegerilor gândindu-se că poate astfel o să îi păcălească pe români”.

Articol electoral comandat de Partidul Mișcarea Populară – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de SC Modern Media Group SRL – portal www.mesagerulbn.ro, mandatar financiar 11200012.