Ionuț Simionca: ”Voi lupta pentru adoptarea proiectului privind alegerea primarului în două tururi”

277

Dacă va obține un nou mandat de deputat în Parlamentul României, candidatul PMP Ionuț Simionca susține că va lupta pentru adoptarea proiectului privind alegerea primarului în două tururi.

”PMP a depus în Parlament un proiect în acest sens, printre inițiatorii căruia mă număr și eu, împreună cu peste un milion de semnături ale românilor. Proiectul este blocat în Camera Deputaților. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi oferă mai multă legitimitate primarilor și creează premisele unei reînnoiri a clasei politice de la nivel local. Alegeri în două tururi înseamnă că oamenii nu vor mai fi puși în situația de a alege răul cel mai mic, de a vota tot timpul anti-ceva sau anti-cineva din diferite rațiuni. Partidele tradiționale vechi nu își doresc acest lucru pentru că nu vor să respecte voința reală a cetățenilor. Ei vor să facă în continuare jocuri politice pentru a obține puterea în interes personal”, a declarat Ionuț Simionca.

Ionuț Simionca se află pe primul loc pe lista PMP Bistrița-Năsăud pentru Camera Deputaților.

Articol electoral comandat de Partidul Mișcarea Populară – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de SC Modern Media Group SRL – portal www.mesagerulbn.ro, mandatar financiar 11200012.