Judith Turos, una din stelele baletului mondial este la Colibița Balet Camp2019

1144

Una dintre cele mai bune balerine din Europa, Judith Turos se află în acest moment în Bistrița, la Colibița, în tabăra de balet a lui Ovidiu Danci, unde în fiecare zi repetă cu 17 micuțe balerine , alături de profesoarele Karina Galan și Liliana Meius.

“ Mă bucur infinit ca Judith Turos mi-a acceptat invitația pentru al doilea an consecutiv sa vina la Balet Camp Colibita 2019, pentru elevele noastre experienta cu o așa mare balerina este o întreaga lume și sunt extrem de fericite ca pot învață de la Judith o mulțime de pași și mișcări predate la cel mai elitist mod posibil ”, spune Ovidiu Danci.

Născută în România, Judith Turos este membru al Baletul de Stat din Bavaria din 1981. După ce a primit o bursă la Academia de Balet din Moscova, s-a alăturat ca solistă la baletul României, iar un an mai târziu a ajuns în Germania. De-a lungul timpului, ea a dansat în toate rolurile importante ale repetoriului clasic și contemporan, amintind aici: Julieta în Romeo și Julieta, Lise în Fille mal gardee, Marie în Spărgătorul de nuci, dar și multe alte dansuri în Don Quijote, Visul unei nopți de vară, Cinci tagouri, Firebird, Sinfonietta, Blanches. Toate aceste spectacole i-au adus, pe lângă ropote de aplauze și numeroase distincții. În 1997 a primit titulul de „Bayerische Kammertanzerin” acordat pentru prima dată către ministrul educației german, pentru abilitățile ei de balerină. Ea a fost distinsă cu Premiul Ungariei pentru Dansul Europei în 2000 și, în același an, cu un premiu „Dance” în Munchen. În următorul an, cu ocazia împlinirii a 20 de ani activitate la Baletul de Stat din Germania, compania i-a adus un omagiu cu o manifestare de gală. Cu toate aceste distincții și aprecieri internaționale, Judith continuă să fie aceeași româncă modestă, care nu vrea  decât ca alți conaționali să-i calce pe urme și face tot posibilul să-i ajute în acest demers.