La Bistrița va fi înființată o comisie de circulație, spune primarul Ioan Turc

196

La Bistrița va fi înființată o comisie de circulație, a anunțat primarul municipiului, Ioan Turc, în timpul ședinței Consiliului Local din data de 25 februarie. 

Este absolut necesară o comisie de circulație în Bistrița. Sunt perfect de acord cu privire la înființarea unei astfel de comisii”, a declarat primarul Ioan Turc în ședința de joi a Consiliului Local Bistrița, răspunzând astfel la o întrebare pe această temă venită din partea consilierului Oana Săcălean.

Edilul Bistriței a completat că a avut deja discuții la nivelul Primăriei pe acest subiect și că va face demersuri pentru constituirea unei comisii de circulație.

”Momentan nu există o asemenea comisie, dar ea va fi constituită cu siguranță. O comisie de circulație într-un oraș aglomerat, din ce în ce mai aglomerat, este obligatorie, iar oportunitatea constituirii unei asemenea comisii cred că vine cel puțin din anii 2000”, a completat primarul Ioan Turc.

Potrivit consilierului PMP, în alte primării din țară sunt constituite astfel de comisii. ”Acestea analizează implicațiile asupra traficului în cazul unor dezvoltări imobiliare”, spune consilierul Oana Săcălean.

Spre exemplu, în Primăria Cluj-Napoca există o astfel de comisie, care are următoarele atribuții: