La propunerea primarului Ioan Szabo, Consiliul Local Șanț a fost de acord cu creșterea numărului și cuantumului burselor școlare, precum și cu scutirea persoanelor vârstnice de la plata taxei de salubrizare

4179

Arătându-se întotdeauna omenoasă cu cetățeanul prin acțiunile sociale promovate în premieră la nivelul unei comunități locale din Bistrița-Năsăud, și amintim aici acordarea de lemnului de foc și construcții sau bursele școlare, administrația comunei Șanț continuă să vină în sprijinul cetățenilor, mai ales în sprijinul copiilor și bunicilor.

Astfel, în ședința ordinară din această după-amiază a Consiliului Local Șanț au fost aprobate două proiecte de hotărâre inițiate de de primarul Ioan Szabo în folosul categoriile de vârstă amintite. Primul dintre ele modifică numărul și cuantumul burselor acordate elevilor și studenților, în sensul că ele au crescut de la 10 la 15, atât pentru elevi cât și pentru studenți. Totodată, a crescut și valoarea lunară a burselor pentru elevi: de la 250 la 350 de lei/copil, în timp ce bursele pentru studenți au fost majorate de la 400 la 500 de lei /lună/ persoană.

Venim în sprijinul elevilor și studenților Șanțului văzând preocuparea și dorința acestora de competitivitate. Prin acordarea acestor burse din 2012, atunci când am fost ales primar, am observat o revigorare a rezultatelor școlare. A crescut mult numărul elevilor la liceele bune din Năsăud și Bistrița, precum și a studenților în centrele prestigioase ale țării, drept pentru care am mărit etapizat valoarea și cuantumul acestor burse. Dacă la început au fost câte 5 burse pentru elevi și 5 burse pentru studenți iar în 2014 am dublat numărul acestora, iată că acum mai adăugăm încă 5 burse pentru fiecare categorie, stimulente care se dovedesc a fi deosebite pentru elevii și studenții Șanțului”, ne-a mărturisit primarul Ioan Szabo.

Cel de-al doilea proiect propus de edilul Szabo și aprobat de forul legislativ comunal astăzi este cel prin care cetățenii de peste 70 de ani sunt scutiți de la taxele de salubrizare pe anul 2019. ”Până la urmă, este o formă de respect pentru bunicii noștri, pentru a le mai alina viața, întrucât bătrânețea nu este ușoară”, a motivat primarul Ioan Szabo.