Lenuța Ștef, militar de meserie, fotbalistă de Națională în timpul liber

1055

După ce recent a ocupat locul I în cadrul concursurilor militar-aplicative de vară, etapa pe MApN,  fruntașul Lenuța Ștef, militar al Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților”, marchează, în aceste zile, o altă performanță sportivă. Este vorba de convocarea la echipa națională de fotbal feminin pentru un stagiu de pregătire care va avea loc la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia în perioada 25 august – 1 septembrie.

Absolventă a Liceului cu Program Sportiv din Bistrița, Lenuța Ștef este familiarizată de mică cu sportul, practicând în timpul liceului ski biathlon de performanță. La câțiva ani după terminarea liceului a început să practice fotbalul și, în scurt timp, a devenit jucătoare de bază a echipei ACS Heniu Prundu Bârgăului, ce evoluează în Liga 1. Acum este căpitanul echipei, iar zilele trecute a aflat că este convocată la echipa națională de fotbal feminin.

Întrebată cum a ajuns să joace fotbal de performanță, dar și să poarte uniorma militară, Lenuța Ștef, ne-a declarat următoarele:

,,Încă din copilărie imi plăcea să joc fotbal cu băieții. Deși schiul a fost primul meu sport, la care am avut rezultate la nivel național, ACS Heniu Prundu Birgaului mi-a oferit șansa să joc fotbal într-un cadru organizat, să progresez an de an și, iată că, dupa 5 ani de fotbal, am ajuns să fiu convocată la Națională României de Fotbal Feminin.

Bineinteles, tot în acest timp, am reusit să-mi urmez un vis din copilărie: acela de a deveni militar. Incă de mică admiram militari și, după ce am crescut, admirația mea s-a transformat în dorința de a urma această carieră! Am șansa că cele două, sportul și Armata, se completează foarte bine. Astfel, alături de colegii mei din lotul sportiv al Batalionului 812 Infanterie Bistrița am participat la multe concursuri militare unde am avut, de asemenea, rezultate remarcabile, atât la individual, cât și cu echipa”.

Sursă foto: Lenuța Ștef-Facebook