luni, august 8, 2022
AcasăAdministrație-PoliticLiberalii au decis: Ioan Turc rămâne președinte al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud...

Liberalii au decis: Ioan Turc rămâne președinte al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud (FOTO)

-

Ioan Turc a câștigat un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, reușind să obțină mai multe voturi decât contracandidatul său – Sorin Mititean.

În timpul conferinței de alegeri din cadrul organizației PNL Bistrița-Năsăud, desfăşurată în prezenţa a 390 de delegaţi, Ioan Turc s-a adresat colegilor de partid și le-a vorbit acestora despre cum a evoluat formațiunea politică sub conducerea sa.

”Astăzi este o sărbătoare mare în filiala noastră, este sărbătoarea democrației interne în cel mai vechi și cel mai democratic partid din România – PNL. Campaniile electorale, întâlnirile publice și private ne-au apropiat, ne-au împrietenit și ne-au făcut să avem încredere unii în alții. Astăzi, suntem cu adevărat o echipă puternică, performantă și legată. În urmă cu 4 ani, când am candidat pentru calitatea de președinte al filialei PNL Bistrița-Năsăud, am promis două lucruri. Unu: că vom face în așa fel încât PNL să devină prima forță de pe scena politică din județul Bistrița-Năsăud. Doi: că voi candida și că vom câștiga împreună Primăria municipiului Bistrița. Nu am angajat atunci câștigarea președinției Consiliului Județean pentru că știam cum stăm și eram pe deplin conștient de faptul că acest obiectiv poate fi îndeplinit doar în a doua etapă – după câștigarea Primăriei municipiului, după câștigarea primăriei unor alte orașe și comune. Vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați permis, astăzi, să fiu în fața dumneavoastră. Aceste rezultate îmi permit să stau astăzi în fața dumneavoastră. Fără ele, cu siguranță, aș fi susținut un alt candidat pentru președinția filialei județene”, a spus Ioan Turc.

Ulterior, președintele PNL Bistrița-Năsăud a vorbit și despre obiectivele partidului din perioada viitoare.

În primul rând, ne dorim păstrarea a ceea ce avem, a primăriilor pe care le-am câștigat. Apoi, ne dorim păstrarea numărului de parlamentari, câștigarea a 7 – 10 primării noi și, evident, câștigarea Consiliului Județean în 2024. (…) Vom câștiga președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud printr-o foarte bună organizare, prin mesaje corecte și prin politici corecte”, a mai precizat candidatul Ioan Turc.

Ioan Turc a spus că la baza deciziei sale de a candida pentru un nou mandat stau și alte motive. ”În primul rând, saltul uriaș pe care filiala noastră l-a făcut din 2016 și până acum. Am câștigat Primăria Bistrița, Primăria Năsăud, avem viceprimar la Beclean și, printr-o colaborare bună cu echipa, vom păstra și Primăria Sângeorz-Băi. Avem primari la mai multe mandate, oameni puternici, demni și buni administratori. Avem primari noi, dar de o excepțională calitate, oameni care am certitudinea că vor performa. Avem organizații locale puternice și foarte puternice, dar avem și organizații care trebuie ajutate și vom face acest lucru. Nimic nu se clădește fără efort”, a mai adăugat aceeași sursă.

Totodată, Ioan Turc a subliniat că, pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele propuse, este necesară și o bună guvernare națională.

Avem nevoie ca proiectele primarilor noștri să fie susținute. Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă primarii, ei au nevoie de certitudini, nu de povești. Am promis în campaniile electorale că vom face drumuri, aducțiuni de apă, canalizare, rețele de gaz. Păi asta să facem, nu piste pentru biciclete. Alea mai pot aștepta, mai ales în mediul rural. Le spun colegilor veniți de la București că nu vom fi comozi, că vom merge și vom cere drepturile primarilor noștri. Le mai spun că, nici măcar în aparență, primarii nu trebuie să pară că cerșesc ceva pentru comunitățile localeE nevoie de respectarea cuvântului”, a mai transmis Turc.

În discursul său, Ioan Turc a vorbit și despre acuzele care i se aduc cu privire la faptul că nu mai are timp de politică, fiind mult prea prins cu partea administrativă. Candidatul PNL a spus că nu este deloc așa: ”Nu există zi să nu vorbesc la telefon sau să nu mă întâlnesc cu cu colegii mei. Biroul meu, casa mea, inima sunt deschise larg și acest lucru se vede zilnic. Sunt în serviciul comunității, al partidului și al dumneavoastră, de dimineața până seara”.

Ulterior, după discursul candidatului Ioan Turc, s-a trecut la vot. Astfel, deputatul Diana Morar a anunțat că la alegerile interne pentru președinția PNL Bistrița-Năsăud au fost tipărite 428 de buletine de vot. Dintre acestea, 39 de buletine de vot au fost anulate pentru neutilizare și s-a votat pe 389 de buletine de vot, existând 389 de voturi valabil exprimate, din care 114 voturi în favoarea candidatului Sorin Mititean și 275 de voturi pentru Ioan Turc.

În final, Ioan Turc a subliniat că este o onoare pentru el să ocupe funcția de președinte al PNL Bistrița-Năsăud.

La conferinţa de alegeri din cadrul organizaţiei PNL Bistriţa-Năsăud, desfăşurată în prezenţa a 390 de delegaţi, au mai participat președintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, secretarul general Robert Sighiartău, vicepreşedinţii Lucian Bode, Adrian Oros şi Virgil Guran, dar şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri