Liberalii sunt deciși să cucerească primăria Bistrița. Sorin Hangan vrea și el o alianță a dreptei pentru alegerile locale din 2020 și cere demisia primarului Crețu

509

Președintele PNL Bistrița, consilierul municipal Sorin Hangan vorbește și el despre faptul că o alianță a partidelor de pe partea dreaptă a eșicherului politic are foarte mari șanse să câștige alegerile locale din iunie 2020: „Sunt ferm convins că o alianţă formată din PNL şi celelalte partide de centru dreapta va câştiga alegerile, cu mine candidat sau cu altcineva. Important este să fim uniţi”, a spus Sorin Hangan.

Direct, liderul liberal bistrițean, îi cere primarului Ovidiu Teodor Crețu să demisioneze din funcția pe care o deține: ” Primarul Ovidiu Creţu ar trebui să ne lase”. „Sigur că n-o să aibă onoarea să-şi dea demisia, dar sperăm ca măcar anul viitor o să ne lase să continuăm fără dânsul. Ar fi un gest de onoare pentru aceste eşecuri pe care le-au avut în administraţiile domniei sale. Nu poţi conduce o comunitate de care te-ai despărţit. Astăzi eu cred că dânsul nu mai are susţinere. Până acum l-au votat PSD-ul şi oamenii care nu erau interesaţi de viitor. Din totalul alegătorilor este cât se poate de clar că are sub 5%. Nici PSD-ul nu-l mai vrea cu adevărat, dar dacă Niculae sau altcineva nu se ridică cât de cât electoral, PSD-ul îl va folosi pe Ovidiu Creţu pentru voturi. Este omul care nu mai are susţinerea nimănui în mod natural”, spune Hangan.

În acest context, Sorin Hangan nu l-a iertat deloc pe primarul Ovidiu Teodor Crețu căruia îi reproșează faptul că ” abia după doi ani dânsul şi administraţia PSD şi ALDE au realizat că pierd anual aproximativ 3 milioane euro. Nu au observat până acum din cauza faptului că tot timpul au un surplus de bani, nu sunt în stare să cheltuiască cât plătim noi taxe şi impozite

 

Nemulțumirile lui Hangan au vizat și lentoarea cu care municipalitatea derulează anumite lucrări în Bistrița: ” De 10 ani avem mai mulţi bani decât am consumat, deci nu putem invoca lipsa banilor, pentru că nu am fost în stare să realizăm câteva proiecte. Nu avem o piaţă normală, nu avem amenajate malurile râului Bistriţa, de care vorbim de mai mult de 10 ani, cablurile atârnă prin tot oraşul, Parcul Industrial este gol, bulevardele Decebal, A. Mureşanu, Năsăudului, G-ral Grigore Bălan au rămas nemodernizate. Nu am conszruit o bibliotecă, nici măcar o grădiniţă. Aceste proeicte mi-aş dori să le aprobăm luna viitoare, când vom dezbate bugetul Bistriţei şi să lăsăm deoparte festivalurile populare şi pârtie şi să facem ce trebuie pentru oraş. Acesta este îndemnul meu pentru primarul Creţu şi pentru consilierii PSD-ALDE”, a mai precizat Hangan. .