vineri, mai 27, 2022
AcasăAdministrație-PoliticLiderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca: ”Banii colectați din taxele și impozitele tuturor...

Liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca: ”Banii colectați din taxele și impozitele tuturor românilor nu trebuie să meargă către toți românii?”

-

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a criticat, vineri, într-o conferință de presă, modul în care Guvernul a alocat bani către unitățile administrativ-teritoriale din județ.

După ce a fost demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care a repartizat 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru administrații publice locale. După ce criterii și cu ce scop? Cine a primit bani? Localitățile conduse de PNL, UDMR și PSD. Cine nu a primit bani? Localitățile conduse de primari din alte partide. De exemplu, în Bistrița-Năsăud, nu a fost repartizat niciun leu către localități cu primari PMP sau ALDE. Banii colectați din taxele și impozitele tuturor românilor nu trebuie să meargă către toți românii?”, a spus Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a completat că o mare parte din bani au ajuns către unitățile administrativ-teritoriale care au primari liberali.

Cu o mare parte din bani, Cîțu a încercat să își facă ordine în PNL – răsplătindu-i pe aleșii locali care l-au susținut la Congresul PNL și pedepsindu-i pe cei care l-au susținut pe Orban. De exemplu, municipiul Bistrița, condus de primarul Turc care a jucat în tabăra Orban, a primit 800 de mii de lei (la fel ca Năsăud și Sângeorz-Băi) , în timp ce municipiul Suceava, de exemplu, condus de un primar PNL din tabăra Cîțu, a primit 15 milioane de lei”, a mai spus Simionca.

Sursa citată a adăugat că, în opinia sa, PNL a alocat fonduri și către primăriile conduse de primari PSD în speranța constituirii unei alianțe de guvernare PNL-UDMR-PSD sau a sprijinului PSD pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

Sper că PSD nu se lasă păcălit pentru un acces limitat la ciolan”, a completat Simionca.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud a cerut parlamentarilor PNL din județ să nu își bată joc de bistrițeni.

”Somez parlamentarii bistrițeni din echipa necâștigatoare să nu își bată joc de bistrițeni că riscă să devină persoane nongrata. Și, cum spun liberalii dumneavoastră, ”Cu ce obraz veți mai merge să cereți voturi””, a încheiat Simionca.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri