Liga a III-a, seria a V-a : Gloria egaleaza in extremis la Turda

598

La partida de pe stadionul municipal din Turda, Gloria s-a prezentat cu o defensivă inedită, fără fundașii centrali Lorincz și Hasnăș, locul lor fiind luat de Birtalan și Patca, ultimul revenit in echipă după o indelungată absență. Cu toate astea, Gloria a stat bine în defensivă reușind să blocheze atacurile gazdelor. Cel mai periculos atacant al turdenilor a fost Bria care i-a solicitat din plin pe Băldean si Meșter. Fazele notabile ale primei parți a jocului le-au realizat Bria în minutul 21, cu un șut periculos la colțul scurt, apoi Varodi cu un șut asemănător, ambele faze fiind rezolvate de Albuț și Savu în minutul 38, cu un șut de la distanță. Primul șut pe poartă al Gloriei vine abia in minutul 28 și îl are ca autor pe Stoianof care șuteaza din unghi, dar portarul Pop este la post.

Repriza secundă începe cu același joc prudent al ambelor echipe. Deși Gloria apare mult mai des in atac, ocaziile apar mai mult pe fondul unor greșeli individuale sau din șuturi de la distanță. Astfel în minutul 49 Georgiță pierde ușor un balon și pe contraatac același Bria pătrunde în careu, dar centrarea nu este fructificată de atacanții gazdelor. Gloria are două ocazii, prima prin Stoianof care în minutul 66 șuteaza de la 20 de metri, mingea trecând milimetric pe lânga bară și apoi prin Cazan care, în minutul 74, trimite cu capul cu puțin pe langa poarta o minge bine centrată de Chirlejan. Pe acest fond de dominare al bistritenilor, în minutul 79, la o centrare banală, Birtalan luftează, mingea ajunge pe linia careului mic, de unde norocosul Paleoca înscrie cu capul. Oaspeții se aruncă in atac și în al doilea minut de prelungiri reușesc binemeritata egalare. Curtuiuș castigă un duel aerian, prelungește mingea spre Nalați aflat singur in careu, acesta preia și de la circa 12 metri îl lobează elegant pe portarul iesit in intampinare.

Text și foto: Gabriel Pîslaru

 

STICLA ARIESUL TURDA – GLORIA BISTRIȚA  1 – 1 (0 – 0).

Au marcat: Cristian Paleoca (min. 79) respectiv Adrian Nalați (min 90+2)

Ariesul: Pop Rareș – Damian Cimpoieșu, Simi Cocoară, Razvan Selegean, Valentin Marcu – Daniel Bria (min. 66 Eric Oltean) Alexandru Savu (min. 70 Răzvan Ititesc), Cristian Paleoca (min. 85 Sebi Indreica), Sebastian Salcău – Marius Cobârzan(min. 66 Florin Dan), Bogdan Varodi.

Antrenori: Constantin Olariu, Florin Pampea.

     Gloria: Călin Albuț – Bogdan Milandru, Vlăduț Patca, Birtalan Alpar, Claudiu Meșter – Petruț Chirlejan, Alex Georgiță (min. 79 Curtuiuș), Rareș Băldean (min. 86 Murat Aydin), Adrian Nalați –Radu Cazan (min. 84 Raul Suciu), Ovidiu Stoianof.

Antrenori: Dan Matei, Dorel Zegrean, Aurel Nalați.

Cartonașe galbene: Bogdan Milandru și Petruț Chirlejan.

Au arbitrat: Ciucanu Octavian (Braşov) ajutat de Nagy Daniel (Mediaş) Voaideș Alina (Sibiu)