Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe de la SJU Bistrița avansează (FOTO)

76

Lucrările privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița avansează în ritm alert. La finalul acestora, unitatea va fi una dintre cele mai moderne din țară.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, au efectuat o vizită pe șantier, verificând stadiul lucrărilor.

Se fac pași importanți spre finalizarea lucrărilor la cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din țară, care va fi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”, a afirmat Emil Radu Moldovan.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a declarat că lucrările au ajuns la un procent de finalizare de 70 la sută și estimează că în aproximativ două luni acestea ar putea fi finalizate.

SJU Bistrița implementează proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, în urma căruia una dintre cele mai aglomerate secții ale unității medicale va ajunge de la 280 mla 1.414 m2.

Investiția se ridică la aproximativ două milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările sunt executate de asocierea dintre companiile DEPISTO STAR SRL (pentru lucrările de construcții, instalații interioare: electrice, sanitare, HVAC, PSI) și GB INDCO SRL (pentru instalații de fluide medicale).