Lunca Ilvei: Polițiștii i-au confiscat unui localnic 550 de litri de alcool fără acte de proveniență

2291

La data de 4 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 49 de ani, din Lunca Ilvei, deținea într-o anexă a locuinței sale, fără a avea documente justificative de proveniență sau alte forme legale, 550 de litri de alcool.

Întreaga cantitate de alcool a fost indisponibilizată în vederea confiscării, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 452 din Codul Fiscal.

Polițiștii atrag atenția că este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea, conform art. 452 , alin 1, lit. h, din Codul Fiscal:

– deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcat sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.