Măcelarii de la Aluniş, Zagra au primit ani grei de închisoare. Ei au ucis un om pe care l-au tranşat şi l-au aruncat într-un pîrâu

1595

În urmă cu doi ani de zile, mai précis în iulie 2017, în satul Aluniș, comuna Zagra, un bărbat de 40 de ani a fost înjunghiat și, mai pe urmă, tranșat și aruncat într-un pârîu care traversează acest sat. Faptele, care pot face oricând scriptul unui scenariu de film horror, i-au șocat până și pe anchetatori.

După mai bine de un an de procese, Tribunalul Bistrița-Năsăud dă un prim verdict și totodată pronunță și primele pedepse în acest caz. Astfel, pentru inculpatul Pușcaș Traian, instanța a decis ca acesta să execute în total 15 ani şi 8 luni închisoare şi interzicerea drepturilor. De asemenea, inculpatul Luca Ioan este condamnat la 14 ani şi 11 luni închisoare şi interzicerea drepturilor, de asemenea cu deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei arestării preventive începând cu data de 30.05.2018 la zi. Vasile Irina Ioana a primit o pedepasă de 13 ani de închisoare, din care se va reduce, ca și în cazul celorlalți doi inculpați, perioada petrecută în arest. Totodată, inculpații sunt obligați la plata cheltuielilor de judecată, dar și la plata unor sume cu titlu de daune morale în favoarea urmașilor celui ucis.

 

Reamintim că:

Ancheta declanșată de polițiști și procurori a scos la iveală următoarele lucruri:

”La data de 21 iulie 2017, concubina unui bărbat, de 40 ani, din Alunișul, a sesizat dispariția acestuia, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au dat în urmărire, la nivel național și internațional. Pe 25 august. 2017, pe raza localității Alunișul, a fost găsit un craniu, posibil uman. În urma expertizei genetice judiciare dispusă de polițiști, a rezultat faptul că acesta aparține persoanei dispărute. Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii bistrițeni au stabilit faptul că, bărbatul ar fi fost victima infracțiunii de omor, fiind declinată astfel competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Contextual, În perioada 16-23 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Năsăud, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu şi Centrului Chinologic,, Dr. Aurel Greblea” Sibiu au desfăşurat cercetări, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în dosarul întocmit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

La data de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist, l-au identificat pe un bărbat, de 33 ani, din Alunișul, bănuit de comiterea faptei. În urma extinderii cercetărilor, au fost identificate încă două persoane, respectiv un bărbat, de 33 de ani, din Alunișul și o femeie, de 31 de ani, din Runcu Salvei, ambele bănuite de comiterea faptei, dar care erau plecate la muncă în străinătate