Mai este o zi până la repartizarea computerizată la licee. Pe 12 iulie, elevii află unde își vor desăvârși studiile preuniversitare

522

Repartizarea computerizată la licee pentru elevii care au absolvit 8 clase și au dat Evaluarea Națională a intrat în faza în care bazele de date sunt verificate și corectate de Comisia Naţională de Admitere și comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti.

Miercuri, 10 iulie 2019, bazele de date au fost sunt verificate și corectate, iar modificările au fost transmise la Comisia Națională de Admitere. Tot miercuri, dar și joi, 11 iulie, are loc corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

Pe 12 iulie se face repartizarea computerizată în licee a absolvenților de clasa a VIII-a care nu împlinesc vârsta de 18 ani până la începerea anului școlar 2019 – 2020. În aceeași zi sunt comunicate rezultatele candidaților repartizați la liceele de stat, iar listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti sunt afișate în unitățile de învățământ gimnazial.

Dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi se depun între 15 și 18 iulie și tot pe 18 iulie este transmisă către liceele de stat situația locurilor rămase libere.

Pe 19, 22 și 23 iulie, comisia judeţeană de admitere, precum și cea a municipiului Bucureşti rezolvă situațiile speciale, iar candidații care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen și cei care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate sunt repartizați.

A doua etapă de admitere la liceu începe pe data de 23 iulie 2019 și se încheie pe 1 august, când rezultatele repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată sunt transmise către Centrul Național de Admitere.

În acest an, numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională a crescut cu 0,10%, ajungând la 73,2% (de la 106.838 la 106.999). De asemenea, numărul candidaților cu media generală 10 a crescut de la 429 la 459. Cele mai multe medii sunt cuprinse între 7 și 7,49 ((12.459).