Mai mulţi hoţi de lemne au fost amendaţi de jandarmi

535

În ultimele 24 de ore, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, alături de cadre ale Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, au executat o acțiune punctuală pe linie silvică pentru prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos.

Acțiunea a fost organizată pe raza Ocolului Silvic Valea Șieului, pe raza localităților Mărișelu și Domnești. La fața locului au fost depistați doi bărbați care transportau cu două atelaje hipo, material lemnos de esență tare, dintr-o zonă cu vegetație forestieră din afara fondului forestier.

Aceștia au fost sancționați conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru transport de material lemnos fără aviz, conform art. 19, alin 1 și un avertisment scris pentru însușire de material lemnos, conform art. 8, alin. 2, lit. a, respectiv  o amendă de 1.000 de lei pentru însușire de material lemnos conform art. 8, alin. 2, lit. a,  și un avertisment scris pentru transport de material lemnos fără aviz, conform art. 19, alin 1.

Materialul lemnos (3 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie organelor silvice competente.