Mașină lovită de tren la Bârla; șoferul a fost rănit (FOTO)

83

Un şofer a fost rănit, marți, după ce autoturismul pe care-l conducea a fost lovit de un tren care circula pe relația Brașov – Budapesta, accidentul producându-se pe raza localității Bârla din județul Bistrița-Năsăud. 

Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident feroviar produs pe raza localității Bârla. Un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din Caila, la trecerea la nivel cu cale ferată prevăzută cu semnale acustice și luminoase, a fost acroșat de un tren accelerat care circula pe ruta Brașov – Budapesta. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto și pagube materiale la autoturismul condus de către acesta”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

La locul accidentului a intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și un echipaj de pompieri.

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat de la locul accidentului un bărbat în vârstă de aproximativ 48 de ani, conștient, stabil hemodinamic și respirator. Prezenta leziuni ușoare care aparent nu îi pun viața în pericol. Victima a fost transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite. Persoanele din tren nu au avut nevoie de asistență”, a transmis și Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Trenul, în care se aflau aproximativ 40 de persoane, a putut să își continue deplasarea, circulația feroviară nefiind afectată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească modul și cauzele producerii evenimentului.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud