luni, august 8, 2022
AcasăEvenimentMaxim Dumitraș va sculpta ”pietrele de hotar” ale Viei Transilvanica. Artistul plastic...

Maxim Dumitraș va sculpta ”pietrele de hotar” ale Viei Transilvanica. Artistul plastic a fost vizitat la atelier de Principele Nicolae

-

Principele Nicolae l-a vizitat joi la atelierul său, pe sculptorul Maxim Dumitraș. De asemenea, Principele Nicolae s-a întâlnit și cu Emil Iugan, admnistratorul Mis Grup, informația fiind confirmată pe pagina de FB a Tășuleasa Social

Tășuleasa Social: ” Ieri, într-o zi speciala, împreună cu Principele Nicolae al RomanieiRomaniei, voluntar vechi al organizației noastre și Ambasador Via Transilvanica, am mers la sculptorul Maxim Dumitras să ducem două borne care vor fi sculptate de către dânsul pentru drumul nostru.
Artistul Maxim Dumitraș promovează de multă vreme andezitul ca și material extraordinar pentru lucrări de artă. Tot Dumnealui a găsit și un nume nou pentru bornele noastre kilometrice, și anume: piatră de hotar. Pentru că niciuna dintre cele 140 de borne pe care le-am montat anul trecut nu a suferit vreo stricăciune și pentru că noi le-am denumit demult străjeri ai drumului, străjeri ce vor rămâne și după ce noi vom îmbătrâni, suntem convinși că merită să facem eforturi să găsim artiști cât mai mulți, cu ajutorul Dumneavoastră, să-i invităm la Tasuleasa SocialSocial, și pentru un buget de onoare să ne ajute să facem una dintre cele mai lungi expoziții din lume. Vă rugăm să trimiteți vorbă mai departe către toți cei care ar putea să ne ajute în acest proiect și dacă aveți alte idei, să ne scrieți pe adresa noastră de contact. În drumul nostru către Sângeorz Băi, am trecut prin localitatea Lunca Ilvei, pe unde trece Via Transilvanica, și am vizitat fabrica de cherestea unde își au locul de muncă sute de oameni și valorifică superior lemnul, lucru atât de necesar pentru pădurile noastre.
Mai târziu am trecut și pe la Măgura Ilvei, locul unde se nasc aceste pietre de hotar din andezit. 250 de pietre de hotar sunt în lucru și care cu ajutorul Dumneavoastră și cel al Principelui Nicolae al Romaniei, își caută oamenii care să contribuie la realizarea acestui traseu de lungă distanță.

A fost o zi plină de speranță!”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri