Meciuri politice grele în Consiliul Județean. Scadalul a reizbucnit între PSD și PNL în jurul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA.

783

Consiliul Județean ar vrea să privatizeze LDP SA, liberalii ar vrea să știe de ce. Contre între Radu Moldovan și Florin Moldovan- Fii civilizat și nu mai vocifera! Nu mă impresionezi absolut deloc cu lipsa de bun șimț și cu vorbitul peste interlocutor!

 

Scandal politic astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean, obiectul replicilor dure între președintele Radu Moldovan, pe de-o parte și Eugen Curteanu, Florin Moldovan și Samuel Coman, pe de altă pate, fiind SC LDP SA, firmă a  Consiliului Judeţean şi care, are ca principal obiect de activitate, construcţii şi reparaţii de drumuri şi poduri. Povestea nu e una nouă, doar că, pe ordinea de zi a acestei ședințe s-a aflat și un proiect de hotărâre, votat până la urmă, și care prevede luarea unor măsuri pentru declanșarea procesului de privatizare a SC Lucrări Drumuri și Poduri  SA.

 

Privatizare, privatizare,  dar să știm și noi

Proiectul care prevede luarea unor măsuri în  vederea privatizării LDP SA nu e pe placul liberalilor, aceștia acuzând faptul că LDP a ajund în situația grea în care se găsește, consecință a unui management defectuos. După ce șeful grupului liberal din Consiliul Județean, Eugen Curteanu a făcut analiză a situației de la SC LDP SA, în scenă a intrat Florin Moldovan, care a spus următoarele: „Chiar dacă acum se vorbește de lipsa forței de muncă, noi de ani de zile în CJ am venit în fața dumneavăstră și v-am arătat că marea problemă a LDP-ului o reprezintă managementul defectuos bazat pe pile relații, cunoștințe, neamuri ș.a.m.d. E foarte greu, într-adevăr, să reziști pe o piață concurențială atâta timp cînd în fața și în fruntea unei companii de mărimea LDP-ului sunt oameni incompetenți care nu au nicio treabă cu domeniul de activitate, motiv pentru care astăzi ajungem la concluzia că a fost un menegement defectuos, că a fost condus și cumva girat de dumneavoastră, deoarece ați considerat că e mai ușor să închizi ochii și ați lăsat să meargă așa”.

Radu Moldovan contraatacă

Enervat de insistența liberalilor pe acest subiect, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a vorbit, în plen, de faptul că, dacă tot se pricepe atât de mult la management, să vină ”tânărul” liberal Florin Moldovan să preia firma și să facă un management de succes: ” Aș putea cere Consiliului Județean să facă o derogare și să preluați dumneavoastră LDP-ul, urmând să asigurați un management de succes, să aduceți oameni competenți!”, a punctat Radu Moldovan.

Cum, în timpul explicației lui Radu Moldovan, grupul PNL șușotea, președintele a dat semen vădite de enervare, atenționându-l pe celălalt Moldovan, mai tânăr și mai liberal: ” „Eu n-am comentat când ați vorbit dumneavoastră, vă rog să rămâneți civilizat, nu stricați aceste ședințe de consiliu minunate cu sloganuri politice”.

Deoarece, comentariile lui Florin Moldovan au continuat, Radu Moldovan a izbucnit cât se poate de iritat:  „Domnule! Te rog să vociferezi la PNL sau peste drum, dincolo de trecerea de pietoni! Eu te-am ascultat cu foarte mare atenție și pretind ca în continuare, această ședință să fie una civilizată. Te duci afară și faci declarații politice, nu în plenul Consiliului Județean, stimate coleg (…) Domnule, te rog frumos, fii civilizat, domnule! Fii civilizat și nu mai vocifera! Nu mă impresionezi absolut deloc cu lipsa de bun șimț și cu vorbitul peste interlocutor. Eu te-am ascultat cu foarte mare atenție, ți-am ascultat sloganurile și populismele, și cu asta te rog frumos să asculți! Înțelege, e dreptul dumneavoastră să votați cum doriți, nu vă obligă nimeni să votați într-un fel sau altul”.

Deocamdată, lucrurile s-au liniștit

Proiectul privind începerea procedurilor pentru privatizarea LDP SA a fost votat cu 18 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” și alți cinci consilieri care nu au votat, aceștia fiind membri în Consiliul de Administrație al LDP SA:

Reamintim că

În urmă cu un  an și trei luni, consilierul judeţean liberal Ovidiu Florean, a vorbit și el  în cadrul unei întâlniri cu presa la sediul acestei formaţiuni politice despre situaţia în care se găseşte SC LDP SA, firma Consiliului Judeţean şi care, are ca principal obiect de activitate, construcţii şi reparaţii de drumuri şi poduri.

Potrivit lui Florean, pierderile pe le înregistrează SC LDP SA sunt uriaşe, fiind vorba de numai puţin de 26 miliarde de lei. vechi „ M-am pus în postura managerului de acolo, având expertiză managerială de 20 de ani, dar aşa o contra-performanţă, zău că nu am mai văzut. 260 mii de lei e o sumă ”, spune Florean.

În opinia consilierului judeţean PNL există două variante care ar putea „explica” pierderea uriaşă: „ Eu cred că fie este vorba de o pierdere premeditată, dorită de anumite grupuri de  interese şi care şi-au propus privatizarea LDP pe trei lei sau chiar falimentarea acestei firme sau e chiar vorba de incompetenţă crasă, ceea ce e tot o chestiune penală, schimbându-se doar încadrarea juridică”, susţine Florean.

Liberalul explică că s-a ajuns în această situaţie, dat fiind modul în care se fac angajările în aceste structuri aflate în subordinea Consiliului Judeţean: „ Toată conducerea de la LDP SA a fost numită pe bază de rubedenii sau de obedienţă. Eu cred că se impune intervenţia instituţiilor abilitate”, mai spune consilierul judeţean.

Cine doreşte terenurile LDP-ului?

Este o altă întrebare retorică pe care a adresat-o Ovidiu Florean: „ LDP are suprafeţe de teren care pot deveni zone de investiţii pe imobiliare şi sedii care pot fi închiriate, staţii de asfalt şi betoane, utilaje. Aşadar, ce interese există în acest moment asupra LDP?”.

Ovidiu Florean nu înţelege cum poţi să ai o pierdere de 26 milarde de lei vechi, în timp ce celelalte firme similare merg pe profit: „ Se pare că aşa-zişii liberali de la ALDE devin tot mai roşii în gândire şi vor neapărat să pună mâna pe activele LDP”.

El a explicat că a descoperit toată această poveste observând cum, Consiliul Judeţean, prin intermediul unei hotărâri, intra acţionar la SC LDP Security, cu suma de 50 de lei la majorarea capitalului social, „ majorarea pe care eu o văd fără sens, capitalul LDP fiind 37.320 de lei, majorarea fiind de 0,13%, adică fără vreun efect”. Ovidiu Florean mai susţine că are informaţii care pretind faptul că există intenţia de-a despărţi cele două LDP-uri. Mai precis, drumurile şi podurile merg spre privatizare, în timp ce firma de pază merge pe profit, a mai spus atunci Florean.