Miercuri se deschide un centru de vaccinare împotriva COVID-19 la sediul din Bistrița al companiei Leoni

113

Începând de miercuri, 28 aprilie, la sediul celui mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud – compania Leoni – va fi deschis un centru de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat Instituția Prefectului.

Marți, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Anca Andrițoiu, au efectuat o vizită de lucru la noul centru, precizând că în acest flux va fi administrat vaccinul Pfizer.

Activitatea de vaccinare a angajaților Leoni va începe în 28 aprilie, începând cu ora 10:00. Leoni a fost prima companie din județul Bistrița-Năsăud care și-a exprimat dorința de a înființa un flux de vaccinare pentru angajații săi, declarând că doar prin participarea activă la procesul de vaccinare al personalului societății poate contribui la lupta împotriva CoVid-19, gest care va avea cu siguranță un impact pozitiv în comunitate”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Activitatea din cadrul centrului de vaccinare va fi coordonată de medicul cu care compania are contract pentru activitatea desfășurată în cabinetul de Medicina Muncii și din echipa de vaccinare vor mai face parte două asistente medicale și un registrator.

În prezent, compania Leoni Bistrița are 4.885 de angajați activi.

Acest angajator nu este singurul agent economic care și-a exprimat dorința de a deschide un centru de vaccinare împotriva COVID-19. Și companiile RAAL și Teraplast doresc acest lucru.

”Pentru facilitarea accesului la vaccinare, autoritățile pregătesc amenajarea unor centre drive-through, care vor fi anunțate ulterior”, mai adaugă Prefectura Bistrița-Năsăud.

Autoritățile analizează posibilitatea deschiderii unor centre de vaccinare împotriva COVID-19 la companiile Leoni și RAAL