Miniatura clopului cu păun vs. o carte despre rodeo, suvenirurile vizitei ambasadoarei adjuncte americane, Abigail Rupp, la Năsăud

738

Astăzi, în drum spre Olimpiada Inocenților de la Bistrița, adjunctul ambasadei SUA la București, Abigail Rupp, a ținut să viziteze primăria orașului Năsăud. La ora 11.00, oficialul american a fost primit de primarul Mircea Romocea, viceprimarul Dorin Vlașin și alți reprezentanți ai administrației năsăudene în sala de ședințe a Consiliului Local. Întrevederea a fost un bun prilej pentru ca oaspetele să se familiarizeze cu istoria dar și cu aspectele actuale ale orașului academicienilor. La finalul discuțiilor, doamna Rupp a dorit să acorde suveniruri, primarul Mircea Romocea primind un album despre legendara întrecere sportivă a cowboy-lor care este rodeo, în timp ce viceprimarul Dorin Vlașin a primit o carte despre valorile artistice ale SUA. Răspunsul a venit sub forma unei miniaturi a clopului cu păun și a unui impresionant buchet de flori.

Cine este Abigail Rupp

Abigail (Abby) Rupp a intrat în Serviciul Diplomatic al SUA în 1997. Specializată în probleme consulare, ea a lucrat la misiuni diplomatice din Moldova, Ghana, Rusia şi Etiopia, iar la Washington în cadrul Biroului pentru afaceri consulare, al Institutului Diplomatic (Foreign Service Institute) şi al Biroului secretarului de stat adjunct. A fost consul general la Florenţa, în Italia, în perioada iulie 2014-iunie 2017. Abigail Rupp a ajuns la Bucureşti în august 2017, pentru a prelua funcţia de Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice a SUA.

Abigail Rupp a crescut în Columbia, statul Maryland şi Reston, statul Virginia. Are o diplomă de licenţă în relaţii internaţionale de la Facultatea de Relaţii Internaţionale (School of Foreign Service) a Universităţii Georgetown şi un masterat în politici publice de la Universitatea George Washington. Vorbeşte rusă, română şi italiană. Este căsătorită cu Christopher Misciagno, agent special de securitate diplomatică. Au trei copii.