Ministrul Cseke Attila: ”În județul Bistrița-Năsăud sunt în curs de derulare investiții importante. Guvernul actual dorește să le finanțeze și să le termine” (FOTO)

51

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat, vineri, mai multe obiective de investiții din municipiul Bistrița finanțate din fonduri guvernamentale, dând asigurări că există fondurile necesare pentru ca acestea să fie finalizate. 

Astfel, ministrul, alături de prefectul Stelian Dolha, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul Ioan Turc și alți specialiști din Primăria Bistrița, a vizitat Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” (investiție de circa 7,6 milioane lei, finanțată prin PNDL) și Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” (investiție de 38 milioane lei, suportată din bugetul Ministerului Dezvoltării și derulată prin Compania Națională de Investiții), dar și noua Sală Polivalentă din Unirea (investiție de 89 milioane de lei, derulată prin Compania Națională de Investiții).

Ministrului i-au fost prezentate stadiile lucrărilor aflate deja în derulare și s-au purtat discuții și cu privire la modalitatea în care se pot obține și alte fonduri pentru noi investiții.

”Este un județ în care am mai fost și într-o altă ipostază și în care mă întorc cu drag. Este cel de-al 12-lea județ pe care îl vizitez de la preluarea mandatului de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și voi continua și cu alte județe. Aceste vizite urmăresc un dublu aspect. În primul rând, de a avea discuții cu autoritățile locale legate de nevoi, probleme, provocări și de a oferi informații și date autorităților locale despre oportunitățile și posibilitățile de finanțare, dar și provocările pe care le are ministerul și Guvernul în perioada următoare. În al doilea rând, este vizată și partea de investiții. Și în județul Bistrița-Năsăud sunt în curs de derulare investiții importante, pe care Guvernul actual dorește să le finanțeze și să le termine”, a spus Cseke Attila într-o conferință de presă organizată după vizitele efectuate în teren.

Referitor la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, ministrul a spus că lucrările avansează vizibil.

”La Liceul de Muzică avem o finanțare prin PNDL în valoare de 7,6 milioane lei, din care pe contract cam jumătate din sumă e deja decontată. Un corp de clădire e deja funcțional și lucrările continuă”, a afirmat sursa citată.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, Cseke Attila a spus că, la finalul acestora, municipiul Bistrița va avea ”o clădire etalon din punct de vedere arhitectural”.

Acesta a dat asigurări că există fonduri pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

În bugetul Ministerului Dezvoltării există sume suficiente cu care putem să finanțăm aceste lucrări. În primul rând, cerem lucrări de calitate. E cel mai important lucru. Și, evident, dacă lucrările avansează mai repede decât data preconizată de finalizare, ne bucurăm. Există șanse la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” pentru acest lucru. Termenul de finalizare a construcției este aprilie 2023. Ceea ce este foarte important este că Guvernul, bugetul de stat are resurse financiare pentru a executa această lucrare și de a o și finaliza”, a mai spus sursa citată.

Totodată, în ceea ce privește Sala Polivalentă din Complexul Wonderland – Unirea, ministrul a spus că termenul pentru finalizarea acestui obiectiv este luna februarie 2022, dar lucrările ar putea fi finalizate mai repede.

Lucrările decurg foarte bine, avansează bine, mobilizarea constructorului mi se pare în regulă. Dacă nu apar eventuale probleme pe parcursul investiției, din discuția cu antreprenorul, există șanse ca acest proiect să fie predat bistrițenilor mai repede decât termenul preconizat de februarie 2022. Am asigurat antreprenorul că în bugetul Ministerului Dezvoltării sunt resurse și pentru acest obiectiv de investiții și am spus că pentru Guvernul actual este importantă infrastructura sportivă”, a mai spus ministrul.

Ministrul Cseke Attila a adăugat că va reveni în județul Bistrița-Năsăud și va continua să informeze autoritățile locale cu privire la oportunitățile pe care le au la dispoziție pentru a dezvolta comunitățile din care fac parte.