Municipiul Bistrița, la un pas de carantină

189

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud atrage atenția că municipiul Bistrița ar putea intra în carantină dacă numărul de cazuri de COVID-19 se menține la fel de ridicat ca până acum.

La nivelul municipiului Bistrița, la data de 3 noiembrie 2020, a fost raportată o incidență de 5,53/1000 locuitori în municipiul Bistrița. Astfel, numărul cazurilor de infectări cu SARS-Cov-2 se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale! Nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență îi revine responsabilitatea de a implementa măsurile legale care se impun pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului pentru protejarea cetățenilor”, atrage atenția CJSU Bistrița-Năsăud.

Potrivit autorităților, măsurile de carantină zonală implică, printre altele, restricționarea circulației în afara municipiului.