Năsăudeanul Dumitru Nășcuțiu îi scrie lui Raed Arafat pe tema fetiței bolnave de leucemie din Romuli

616

Povestea fetiței din Romuli, bolnavă de leucemie, Andreea, revine în actualitate, asta, după ce năsăudenii, impresionați de povestea ei, au strâns 10 mii de lei, grație unui spectacol folcloric caritabil.

Astăzi, năsăudeanul Dumitru Nășcuțiu i-a scris secretarului de stat Raed Arafat în numele unui grup de pe FB – ”La fapte bune pe Valea Somesului si a Salautei!”. Nășcuțiu descrie în scrisoare situația cumplită prin care trece fetița dar și familia acesteia

Scrisoare deschisă: ” Domnule ministru grupul nostru susține, o fetiță din Comuna Romuli bolnavă de leucemie, care este internată la spitalul de Urgență din Tg.Mureș! Pe lângă miile de neajunsuri cu care se confruntă familia, zecile de drumuri plătite din buzunar, medicamente, ace pt cateter cumpărate, apare problema supremă, mama nu poate fii însoțitor pt fiica ei, deoarece se consideră de către personal, căci nu mai sunt copii la 14 ani și câteva luni, dar ce sunt domnule ministru moși sau babe! Plânge încontinu si spune mamei ca mai bine moare, decât să mai stea în spital fără mama ei, iar mama pe cheltuiala ei stă în chirie, are nevoie de bilet de voie să intre la ea, sigur am poze cu tot ce afirm aici, îmi asum ce scriu, nu aveți decât să îmi deschideți dosar penal, nu ar fii primul în lupta mea cu acest sistem! Daca ati vedea discuțiile mele pe messenger, cu mama Andreei ați rămâne șocați! Sunt disponibile le pot pune oricui din organele statului la dispoziție! Este inuman într-un stat European, mama sa nu poată avea grijă, de fetița bolnavă de leucemie! Vă mulțumesc anticipat! Rog distribuiți această postare!”.