Noi blocuri cu locuințe sociale vor fi construite în cartierul Viișoara

121

Un număr de 5 blocuri cu locuințe sociale vor fi construite în cartierul Viișoara din municipiul Bistrița, a anunțat primarul Ioan Turc.

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat, azi, contractul privind finanțarea construcției unui număr de 160 de locuințe sociale, grupate în 5 blocuri, în cartierul Viișoara”, a precizat Ioan Turc

Potrivit primarului, pentru primul bloc cu 40 de locuințe, proiectul tehnic există deja și se va obține și autorizația de construcție, urmând să fie elaborată documentația tehnică și pentru celelalte 4 blocuri.

”Odată cu parafarea contractului de finanțare, și celelalte 4 blocuri vor avea în lucru documentația tehnică. În localitatea componentă Viișoara există, momentan, 200 de locuințe sociale, dar, după cum am promis la preluarea mandatului de edil, construcțiile de acest gen trebuie să continue, având în vedere cererea mare din partea cetățenilor cu venituri mici”, a adăugat primarul Bistriței.

În fiecare an, circa 150 de persoane depun cereri la Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița pentru atribuirea unei locuințe sociale.

Primăria Bistrița vrea să construiască 5 blocuri sociale în cartierul Viișoara