Noi restricții în municipiul Bistrița și alte două comune din județ

208

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud a adoptat, duminică, o hotărâre prin care a decis introducerea unor noi măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în municipiul Bistrița și în alte două comune din județ – Sânmihaiu de Câmpie și Braniștea. În aceste trei unități administrativ-teritoriale, incidența cumulată la 14 zile este mai mare decât 4/1000 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

În aceste condiții, prin hotărârea adoptată duminică, CJSU Bistrița-Năsăud a decis că în aceste unități administrativ-teritoriale se vor aplica următoarele măsuri:

  • în timpul săptămânii, circulația în afara locuinței/ gospodăriei este permisă până la ora 22:00, iar activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, se va desfășura până la ora 21.00.
  • în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația în afara locuinței/ gospodăriei este permisă până la ora 20:00, iar activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, se va desfășura până la ora 18.00.
  • se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/ fitness.

Aplicabilitatea măsurilor încetează atunci când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

Prevederile hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud vor intra în vigoare la data de 𝟐𝟗 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate de AICI.

Duminică, 28 martie, municipiul Bistrița avea o rată de infectare de 4,34 la mia de locuitori, în vreme în comuna Sânmihaiu de Câmpie există o incidență de 4,92 la mia de locuitori și în Braniștea de 4,35 la mia de locuitori.