Nouă persoane, plasate în carantină după ce primarul Ovidiu Crețu a fost depistat cu COVID-19

274

Nouă persoane, atât din familia primarului Ovidiu Crețu, cât și din Primăria Bistrița, au fost plasate în carantină după ce edilul orașului a fost depistat cu COVID-19, potrivit informațiilor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Printre cele nouă persoane se află soția și soacra primarului, dar și șapte angajați din Primărie Bistrița.

”Sunt deocamdată carantinate șapte persoane din Primăria Bistrița, între care directorul economic (n.r. – Nicolae Scurtu) și secretarul municipiului (n.r. – Floare Gaftone). În general, regulile în Primăria Bistrița s-au respectat. Nu s-a intrat decât cu mască, toate întâlnirile pe care domnul primar le-a avut au fost de maxim 20 de minute, a intrat una sau cel mult două persoane la dânsul. Nici pe holuri nu au așteptat oamenii, mai degrabă au fost ținuți afară din Primărie. Deci în general regulile s-au respectat, dar totuși am carantinat persoanele care au venit mai mult în contact cu domnul primar, cum e directorul economic cu care a făcut bugetul sau secretarul municipiului care a primit toate hârtiile pe care să își pună viza. De asemenea, au mai fost carantinate încă două persoane din familia domnului primar – soția și soacra dânsului. Acestea au fost testate pentru COVID-19 și în cursul acestei zile vom afla și rezultatele testelor”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu.

Sursa citată a adăugat că a fost efectuată și o acțiune de dezinfecție în sediul Primăriei Bistrița.

Primarul Ovidiu Crețu, în vârstă de 67 de ani, a fost depistat cu COVID-19 la data de 31 august și se află internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.