O capelă mortuară multiconfesională va fi construită la Zagra

957

Locuitorii unei comune din Țara Năsăudului vor avea posibilitatea să-i conducă pe cei dragi, pe ultimul drum, în condiții decente. Este vorba de comuna Zagra, localitate ce nu are în prezent o capelă, unde oamenii să poată pune în practică obiceiurile românești care au loc atunci când o persoană moare.

Era necesară o asemenea investiție. Capela va fi construită cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală ”Ținutul Haiducilor”, în satul Zagra. Până la sfârșitul acestui an dorim să ducem ridicăm clădirea ”în roșu”, pentru a o finaliza în prima parte a anului viitor” ne-a declarat Dumitru Bușcoi, primarul comunei Zagra.

Capela va avea o cameră pentru priveghi, o minibucătărie, terasă și toalete.

Altfel, cu fondurile guvernamentale asigurate prin etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală, urmează să înceapă lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale ”Nicoale Drăganu” din Zagra, necesare obținerii avizului ISU, dar și cele de reabilitare a clădirii Primăriei. Tot prin PNDL 2 va fi pus în practică și proiectul de extindere a canalizării în Zagra, obiectiv aflat în faza de ofertare a lucrărilor de execuție.