O casă din localitatea Poiana Ilvei a fost cuprinsă de flăcări; pompierii și sătenii au intervenit pentru stingerea focului (FOTO)

130

Pompierii din Bistrița-Năsăud au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza localității Poiana Ilvei, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sângeorz-Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările au cuprins etajul unei case și se manifestau violent. În plus, exista posibilitatea ca focul să se extindă și la vecinătăți.

Intervenția promptă a pompierilor și a localnicilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, înainte ca flăcările să se extindă la imobilele învecinate.

”Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de intervenție, cu mobilizarea masiva a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 600 mp”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale.

Doi adulți și un minor au suferit atacuri de panica, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spatii închise.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud