O luăm pe arătură: Șoferi fără permis de conducere, unii sunt drogați, alții beți mangă

595

acest weekend acțiuni de monitorizare și control trafic. Ce a ieșit e demn de orice carte a recordurilor pentru prostia umană. Cert, sunt tot mai mulți șoferi care conduc fără permis auto, unii sunt beți mangă, iar alții drogați. Vorba cuiva: prost să fii, noroc de poliție să ai.

La data de 11 octombrie 2019, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe raza municipiului, pe un bărbat de 72 de ani, din  localitatea Vedea, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Polonia, fără a deține permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur  în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

****

La data de 12 octombrie 2019, în jurul orei 17.43, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din Petriş, în timp ce conducea pe raza localității un autoturism, deși nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de autoturisme.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

****

 

Duminică, 13 octombrie 2019,  în jurul orei 12.55, polițiștii din Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 50 de ani, din Salva, care conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Mocod.

 

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule și au întocmit dosar penal.

 

***

La data de 14 octombrie 2019, în jurul orei 03.40, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, pe un bărbat de 32 de  ani, din localitatea Buda, județul Suceava, deși avea dreptul de a conduce autoturisme  suspendat.

 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

****

 

La data de 14 octombrie 2019, în jurul orei 01.25, polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința, l-au depistat pe DJ 151, pe raza localității Budești, pe un tânăr de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

 

Cercetările continuă, polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.