Orban: ”Propunerea noastră pentru funcţia de premier este Florin Cîţu”

312

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu, este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcţia de premier, a anunțat președintele formațiunii politice, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

“Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu“, a spus Orban la sediul PNL.

Liderul liberalilor a completat că propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier nu este întâmplătoare.

Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a administraţiei, a situaţiei finanţelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, instituţiilor financiare internaţionale, să nu uităm că domnul ministru Cîţu a purtat negocieri extrem de importante şi cu partenerii europeni, a purtat negocieri importante cu instituţii internaţionale, a reuşit alături de ceilalţi – Banca Naţională, de Guvern să menţină ratingul de ţară într-o situaţie extrem de dificilă pentru România. Domnul ministru cunoaşte foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării şi în mare parte are şi pregătite soluţii, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a explicat Orban.

La rândul său, Florin Cîțu a subliniat că în perioada următoare obiectivul este formarea unei majorităţi parlamentare pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern votat.

“Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede”, a afirmat Florin Cîţu.

Ludovic Orban a precizat că, începând de mâine, PNL va demara negocierile cu USR PLUS, UDMR și grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului.