Paraschiva Borș rămâne o campioană: locul I, la Maratonul Maria Theresia

933

Aproximativ 850 de concurenţi din întreaga ţară, dar şi din afara României au participat sâmbătă, 24 august, la cea de-a şasea ediţie a Maratonului Via Maria Theresia, eveniment sportiv organizat de Asociația Tășuleasa Social s-a desfăşurat pe un traseu din Munţii Călimani, la graniţa dintre Transilvania şi Bucovina. Concursul a inclus probele de ultramaraton, maraton, semimaraton şi drumeţie, aproape jumătate dintre cei care s-au înscris alegând să participe la cei 21 de kilometri ai semimaratonului. Ca de obicei, printre protagoniștii probei de maraton (42 de kilometri) a fost campioana balcanică Paraschiva Borș, cea care a reușit să se claseze prima la categoria sa de vârstă, cu timpul de 5 ore și 23 de minute.

Maratonul se desfăşoară pe un traseu din Munţii Călimani şi include zona Pasului Tihuţa şi cea a lacului de acumulare Colibiţa.
Via Maria Theresia este un drum istoric din aceşti munţi, construit cu scopul de a susţine trupele Regimentului II Năsăudean de graniță a Imperiului Austro-Ungar cu armament şi hrană. Asociaţia Tăşuleasa Social a folosit acest traseu pentru a crea o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează locuri istorice, locul putând fi frecventat şi în alte perioade ale anului de către cei care iubesc muntele şi sportul.

De notat faptul că Paraschiva Borș va reprezenta România la Campionatul European de la Veneția, din perioada 5-15 septembrie, în proba de semimaraton.