Paraschiva Borș, rezultat meritoriu la Campionatul Mondial de Atletism Masters: locul 7, din 51 de participanți, în proba de 8 kilometri Cross Country

1097

Profesoara Paraschiva Borș a confirmat la Campionatul Mondial de Atletism Masters, competiție găzduită în aceste zile de orașul polonez Torun. Ieri, soția primarului comunei Maieru, Vasile Borș, a reușit să se claseze pe locul 7 în proba de proba de 8 kilometri Cross Country (alergare prin pădure) în întrecere cu 51 de competitoare încadrate categorie de vârstă 50-55 de ani. Reprezentanta noastră a reușit să acopere distanța în 36,32 minute, pe locul 1 clasându-se britanica Claire Elms – cu timpul de 32,51 minute

Organizare impecabilă, număr mare de concurenți, am alergat pe un traseu greu și pe o vreme foarte rece. Totuși, sunt mulțumită de timpul scos, lucru care mă motiveaza și îmi dă încredere că pot reprezenta cu cinste România și la Campionatul European de Alergare Montană din Cehia. Pe de altă parte, țin să mulțumesc tuturor care mi-au transmis mesaje de încurajare, în special pentru măierenii mei dragi”, ne-a declarat, azi, telefonic, Paraschiva Borș, campioana balcanică în titlu.

Pentru sportiva noastră emoțiile de la Torun nu s-au terminat, Paraschiva Borș urmând să concureze și în proba de semimaraton – pe 30 martie.

Altfel, tot ieri, celălalt sportiv care ne reprezintă județul și țara la Campionatul Mondial de Atletism Masters, Marcel Bălan a reușit să se claseze la aceeași probă de 8 kilometri Cross Country pe locul 15 din 41 de concureți încadrați vârstei de 40-44 de ani. Proba a fost câștigată de belarusul Igor Țețeruku, cu 26,58 minute, Marcel Bălan venind în 29,03 minute. Pe 30 martie, Marcel Bălan se va alinia și la startul semimaratonului de la Torun.