Parcul Municipal din Bistrița ar putea deveni ”Parcul Regele Mihai”

62
FOTO: Facebook - Parcul Municipal Bistrița

Parcul Municipal din Bistrița ar putea purta denumirea ”Parcul Regele Mihai”, un proiect de hotărâre care prevede atribuirea acestui nume urmând să fie dezbătut de Consiliul Local.

Potrivit proiectului de hotărâre al cărui inițiator este primarul Ioan Turc, la baza acestei decizii au stat mai multe motive.

Astfel, printre motivele prezentate în documentația proiectului se numără și acela că ”Regele Mihai reprezintă un reper important al istoriei României, iar la data de 25 octombrie 2021 se vor împlini 100 de ani de la nașterea sa”. De asemenea, municipalitatea mai motivează că, ”prin acțiunile sale, Regele Mihai a avut o contribuție substanțială în salvarea multor vieți omenești prin scurtarea celei de-a doua conflagrații mondiale”.

Totodată, ”pe toată durata exilului, Regele Mihai a constituit un reper și avut un rol important în democratizarea României. Suveranul nu și-a uitat poporul și toate acțiunile sale diplomatice și politice pe care le-a întreprins de-a lungul vieții au avut în vedere interesele României, mai precizează Primăria Bistrița. 

Pentru toate aceste motive, în Parcul Municipal din Bistrița va fi dezvelit și un bust al suveranului. 

”La centenarul nașterii ultimului monarh al României, regele Mihai I, municipalitatea bistrițeană intenționează să marcheze data de 25 octombrie prin dezvelirea unui bust al suveranului în Parcul Municipal, dar și prin atribuirea unei denumiri oficiale acestei locații, iar numele REGELE MIHAI ar răspunde dorinței multor concitadini care vor să-i cinstească memoria. Denumiri ca Parcul Carol, Parcul Ferdinand, Parcul Regina Maria sunt doar câteva exemple din orașe mari care nu-și uită istoria. Nu există moment mai oportun pentru bistrițeni de a recunoaște meritele unui fost conducător al statului român, un personaj istoric ce poate fi considerat ultimul exponent al democrației veritabile înainte de experiența comunistă prin care am trecut cu toții ca națiune”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Bistrița din 20 octombrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.