Parlamentarii PSD amenință că intră în grevă dacă PNRR nu va fi dezbătut în Parlament, susține senatorul Ioan Deneș

85

Dacă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu va fi dezbătut în Parlamentul României, parlamentarii din partea Partidului Social Democrat ar putea intra în grevă, susține senatorul Ioan Deneș.

Sâmbătă, echipa de conducere a PSD va avea o întâlnire în care se vor discuta două subiecte. Primul este legat de alegerile parțiale din iunie 2021, când vom avea alegeri în 33 de localități, 28 de comune și 5 orașe din România. Al doilea subiect va fi legat de măsurile sau pârghiile pe care le are la dispoziție PSD în situația în care Executivul va avea în continuare această abordare de opacitate în dezbaterea PNRR la nivel de Legislativ. Drept urmare, mâine, probabil, în discuțiile care vor fi în echipa de conducere a PSD, se va discuta și ipoteza ca parlamentarii PSD să intre în grevă parlamentară dacă nu se va discuta PNRR în Parlament”, a spus, vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, senatorul Ioan Deneș.

Potrivit acestuia, parlamentarii PSD nu vor primi indemnizații pe perioada în care s-ar putea afla în grevă.

”Greva parlamentară are reguli. Ca și în orice instituție, iei indemnizația dacă ești la serviciu. Orice absență din plen este sancționată diminuând salariul pe care îl ia un parlamentar. (…) Adică nu vom lua salariu pe perioada cât vom fi în grevă parlamentară”, a spus Ioan Deneș.

În ceea ce privește PNRR, senatorul PSD a adăugat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o discuție cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, cel din urmă recomandând ca PNRR să fie dezbătut în Parlamentul României.

”Zilele trecute, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o discuție cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus-o foarte clar că acest PNRR trebuie să fie discutat în Parlamentul României, pentru că Parlamentul este forul cel mai reprezentativ al României, parlamentarii fiind aleși de către cetățeni”, a adăugat sursa citată.

În opinia senatorului PSD, PNRR este un document extrem de important pentru România.