joi, iunie 30, 2022
AcasăAdministrație-PoliticPartidul Mișcarea Populară:" Blocați angajările la stat, ASTĂZI!"

Partidul Mișcarea Populară:” Blocați angajările la stat, ASTĂZI!”

-

Coaliția de guvernare a decis adoptarea unui nou set de măsuri sociale și economice, anunțul fiind făcut în mediul online atât de premierul Nicolae Ciucă, cât și de Marcel Ciolacu. Pe lista măsurilor se numără și suspendarea angajărilor la stat începând cu data de 1 iulie. Care este motivul pentru care nu se vor mai face angajări în următoarea perioadă? 

Programul Sprijin pentru România, noi măsuri de la 1 iulie 2022. De ce nu se vor mai face angajări la stat? 

Având în vedere contextul economic delicat și creșterile de prețuri din ultima perioadă, Coaliția de guvernare a stabilit un nou set de măsuri prin care să vină în sprijinul românilor aflați în dificultate din punct de vedere financiar. Astfel, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că de la 1 iulie 2022 vor intra în vigoare noi măsuri economice și sociale prin Programul Sprijin pentru România.

Pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, coaliția de guvernare a decis ca toate angajările la stat să fie suspendate începând cu data de 1 iulie 2022.

Reprezentanții autorităților nu au precizat pentru cât timp va fi impusă această măsură, însă au prezentat și alte 3 măsuri care vor fi luate în perioada imediat următoare. Astfel, pe lângă suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au precizat că va avea loc o diminuare a cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială, va crește colectarea veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei și va fi accelerată absorbția fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.

Așadar, în urma acestei decizii, pe pagina oficială de facebook a Partidului Mișcare Populară, există o postare prin care este tras un semnal de alarmă cu privire la angajările la stat care o să fie blocate doar din 1 iulie:

“În aceeași zi :

⛔️ ministrul Fondurilor Europene a anunţat că va crește, în următoarea perioadă, numărul posturilor din subordinea ministerului cu până la 30%

⛔️ premierul Nicolae Ciucă a declarat că angajările la stat vor fi îngheţate

În paralel cu aceste declaraţii contradictorii, în cadrul programului Sprijin pentru România, s-a anunţat şi acordarea unui sfert din diferența de salariu pentru salariații din sistemul public, în timp ce se doreşte diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%.

Cuvântul cheie din discursul guvernanţilor este 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲. Cu alte cuvinte, până la 1 iulie se pot face angajări masive și abia mai apoi se va trece la reduceri şi îngheţări bugetare.”, se arată într-o postare pe pagina oficială de facebook Partidul Mișcarea Populară.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri