Pe cai mari, liberalii vor un 2020 câștigător

1027

Victoria zdrobitoare a PNL și a președintelui Klaus Iohannis în județul Bistrița-Năsăud la alegerile prezidențiale, face ca la această oră, liberalii,  să fie pe cai mari și să vorbească, deja, de câștigarea celor două rânduri de alegeri din 2020: localele și parlamentarele.

De altfel, tema puterii și a procentelor a fost motivul principal al unei conferințe de presă organizată la sediul PNL și la care au luat parte, alături de Ioan Turc,  Sorin Hangan, președinte PNL Bistrița, Diana Morar, șefa femeilor liberale, Stelian Dolha, prim-vicepreședinte, Ioan Zăgrean, șeful liberalilor din consiliul local Beclean, primarul Traian Ogâgău, Dorin Vlașin, viceprimar Năsăud, Mia Bozga, președinte Tiha Bârgăului.

Și, pentru că puterea se cucerește nu se dă împrumut, Ioan Turc a vorbit despre victoriile grele obținute în 10 localități din Bistrița-Năsăud,un loc special ocupând organizația municipală și care va câștiga primăria pentru primăria Bistrița. Un alt oraș și lider prezent la conferință, Dorin Vlașin de la Năsăud a spus că, rezultatele obținute dau mari speranțe pentru o mare victorie în iunie 2020: ”Romocea poate fi învins”.

Prezent la conferința de presă, Traian Ogâgău, primar la Sângeorz Băi și vicepreședinte al PNL BN, a fost printre  edilii de localități care au  obținut rezultate bune la aceste alegeri, în turul II, el  învingând  PSD cu 77 la 22%. Mai mult, Ioan Turc a declarat că, scorul obținut la Sângeorz Băi a tranșat deja bătălia pentru locale, ironizându-l pe fostul vicepremier și candidat al PSD la fotoliul de primar, Daniel Suciu: ” La Sângeorz  Băi e un scor care, din punctul meu de vedere, închide povestea pe alegerile locale de anul viitor. Să nu uităm că am avut un băiat, un fost membru PNL, care a migrat la un alt partid politic şi care a făcut tot felul de piruete în ultimii trei ani de zile prin Sângeorz Băi”.

Și, pentru că, politică înseamnă voturi,  Ioan Turc a prezentat și un TOP 10 al scorurilor obținute de organizațiile locale ale PNL BN, primul loc fiind ocupat, din nou, de Runcu Salvei:

1.Runcu Salvei – 85,66%

 

2.Tiha Bârgăului – 85,66%

 

3.Spermezeu – 83,59%

 

4.Dumitra – 82,44%

 

5.Feldru – 82,30%

 

6.Şieu Măgheruş – 81,88%

 

7.Livezile – 81,79%

 

8.Rebra – 80,97%

 

9.Lunca Ilvei – 80,72%

 

10.Leşu – 79,78%