Pe încă trei străzi din Bistrița încep lucrările pentru amenajarea unor piste de cicliști

77

Pe încă trei străzi din municipiul Bistrița vor fi demarate lucrările de amenajare a pistelor de cicliști, a anunțat Primăria Bistrița.

Municipalitatea precizează că este vorba despre străzile Panait Cerna, Aleea Șieului și Aleea Sălciilor.

”În vederea continuării obiectivului de investiții ”Amenajare piste de cicliști în municipiul Bistrița – etapa I”, aducem la cunoștință cetățenilor începerea lucrărilor pentru pregătirea infrastructurii amenajării pistelor de cicliști pe strada Panait Cerna, de la intersecția cu Bulevardul Independenței până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Axente Sever. Concomitent cu lucrările de pe strada Panait Cerna, vor începe și lucrările pentru amenajarea pistelor de cicliști pe Aleea Șieului și Aleea Sălciilor”, a transmis Primăria Bistrița.

Lucrările pentru amenajarea pistelor de cicliști se vor desfășura în intervalul 21 septembrie – 21 noiembrie, perioadă în care va fi afectată atât circulația, cât și accesul la proprietăți. Pe strada Panait Cerna, în anumite perioade ale zilei, se vor impune anumite restricții de circulație.

Participanții la trafic și pietonii sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la restricțiile de circulație.

Proiectul ”Amenajare piste de cicliști în municipiul Bistrița – etapa I” are o valoare totală de circa 4,5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene.

Acesta prevede amenajarea unor piste pe 28 de străzi din municipiu: 1 Decembrie, Avram Iancu, Grănicerilor, Ghinzii, C. R. Vivu, Vasile Lupu, Tudor Vladimirescu, Cimitirului, Crinilor, Ioan Slavici, Subcetate, Drumul Cetăţii, Drumul Dumitrei Vechi, Dimitrie Cantemir, Eroilor, Împăratul Traian, Valeriu Branişte, Aleea Sălciilor, Petru Maior, Al. Odobescu, Ioan Raţiu, Codrişor/Victor Onişor, Alba Iulia, Aleea Şieului, Panait Cerna, Gheorghe Pop de Băseşti, Axente Sever și Garoafei.

De asemenea, proiectul mai prevede și instalarea a șapte stații funcționale de închiriere biciclete – tip bike-sharing – dintre care două vor fi dotate inclusiv cu biciclete electrice.

În plus, se vor achiziționa 175 biciclete inteligente funcționale, accesibile populației, cu scopul de a contribui la o creștere a numărului de persoane care utilizează pistele/traseele pentru biciclete.