sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAdministrație-PoliticPe modelul proiectului ”Autostrada Nordului”, Ionuț Simionca vrea lege și pentru drumul...

Pe modelul proiectului ”Autostrada Nordului”, Ionuț Simionca vrea lege și pentru drumul expres Bistrița-Năsăud – Cluj

-

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a inițiat un proiect de lege care vizează drumul expres Bistrița-Năsăud – Cluj. Mai exact, având ca model Legea Autostrada Nordului, fostul deputat propune adoptarea unei legi și în privința acestui obiectiv de investiții. Liderul PMP solicită sprijinul parlamentarilor bistrițeni pentru a promova inițiativa în Senat și Camera Deputaților.

”Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie refăcut, reconfigurat, motiv pentru care nu știm ce se va întâmpla cu drumul expres Cluj – Bistrița-Năsăud. Nu știm dacă primi finanțare prin PNRR, dacă vor fi alocări mai mici pentru infrastructură, iar proiectul pare a fi imatur pentru ca Uniunea Europeană să creadă că putem să îl implementăm într-un termen atât de scurt. Eu sunt un politican pragmatic, care încearcă să pună lucrurile la punct. În loc să pun paie pe foc, eu vin cu soluții la probleme. Asta vreau să fac și cu drumul expres Cluj – Bistrița-Năsăud. Prin urmare, am făcut un proiect de lege care vizează aprobarea obiectivului de investiții Drum expres Cluj – Bistrița-Năsăud și pun această inițiativă legislativă la dispoziția parlamentarilor județului nostru, indiferent de culoarea lor politică, cu invitația de a îl semna ca inițiatori și de a îl susține și promova în Parlament. Nu pretind niciun fel de drepturi de autor pe acest proiect legislativ, singurul lucru pe care eu mi-l doresc fiind securizarea drumului expres Cluj – Bistrița-Năsăud”, a declarat liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, într-o conferință de presă.

Acesta a afirmat că inițiativa legislativă a fost concepută pe modelul Legii Autostrada Nordului, adoptată tot la propunerea sa.

”Vedem cu toții că lucrurile se mișcă din punct de vedere al Autostrăzii Nordului. Avem în lucru două tronsoane din studiul de fezabilitate, se fac studiile pentru centura Bistrița și pe alte tronsoane se lucrează deja cu utilaje pentru construcția Autostrăzii Nordului. Vedem că acest proiect are succes. (…) Proiectul de lege pe care acum îl aduc în atenția parlamentarilor prevede aprobarea unei legi pentru obiectivul de investiții Drum expres Cluj – Bistrița-Năsăud. Finanțarea acestui obiectiv se va realiza de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile. Ministerul Transporturilor va fi responsabil pentru coordonarea și realizarea acestui obiectiv, iar termenul de execuție va fi de 4 ani de la data intrării legii în vigoare”, a mai spus Simionca.

În opinia fostului deputat, ar fi nevoie de o lege și pentru obiectivul de investiții Drum expres Cluj – Bistrița-Năsăud din mai multe motive.

”Dacă securizăm acest obiectiv prin lege, orice partid sau coaliție care va conduce România în anii următori va trebui să construiască și acest drum și să respecte legea. Fiindcă este un obiectiv extrem de important pentru bistrițeni, noi trebuie să luptăm pentru implementarea lui. Autostrada Nordului ne conectează cu județele din nord-vestul României și cu Occidentul, iar acest drum expres ne conectează cu centrul țării. Sunt două proiecte complet diferite, care nu se suprapun, dar care se completează. (…) Un astfel de drum are efecte benefice complementare celor din Legea Autostrada Nordului”, a adăugat Simionca.

Fostul deputat PMP va trimite această inițiativă legislativă tuturor parlamentarilor bistrițeni și face apel la aceștia să susțină acest demers.

”Să sperăm că în această săptămână importantă – Săptămâna Mare – vom putea să punem cu toții umărul și să securizăm acest proiect important pentru cetățenii județului Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat sursa citată.

În cazul în care inițiativa sa nu va fi susținută de parlamentarii bistrițeni, Ionuț Simionca are și un plan de rezervă.

”Dacă parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, care reprezintă interesele cetățenilor, nu sunt interesați de securizarea acestui proiect, atunci eu voi ieși în stradă, voi cere sprijinul popular al cetățenilor și voi strânge semnături pentru a depune personal proiectul în Parlament. Și nu voi ieși doar la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ci și la nivelul județului Cluj pentru că acest drum expres leagă cele două județe”, a mai spus Simionca.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri