Pensiile se majorează din septembrie. Valoarea punctului de pensie va crește la 1.442 lei

335

Începând cu luna septembrie, valoarea punctului de pensie se va majora cu 14 procente, de la 1.265 lei la 1.442 lei, iar pensiile vor ajunge la beneficiari la timp, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, printr-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare. 

”Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câştige politic şi speră că nu va funcţiona, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioşi din CNPP cărora le mulţumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câştigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie. Vom duce lucrurile cu bine până la final! Pensiile vor ajunge la timp. Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie. Merită respect! Respectul se câştigă prin seriozitate“, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, pentru ca pensiile majorate să ajungă la timp la beneficiari, la nivelul conducerii Poştei Române se pun la punct ultimele detalii.

Sunt într-o permanentă legătură la nivelul conducerii Poştei şi văd că se implică punându-şi la punct ultimele detalii. Îi rog pe poştaşii care le (mai) spun pensionarilor că nu vor primi pensiile la timp, să rămână angajaţi serioşi. Am cunoscut mulţi angajaţi serioşi în Poştă. Celor care au intrat în campanie electorală sau celor care sunt obişnuiţi să nu aibă încredere, le spun că se poate face treabă şi în administraţie sau în companiile de stat. Cu seriozitate, în fiecare zi – nu din când în când – şi cu un autentic spirit de echipă“, a completat ministrul Muncii.