Pepiniera Sărata a fost confirmată în Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat deputatul Robert Sighiartău

99
????????????????????????????????????

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat că proiectul privind modernizarea Pepinierei de la Sărata merge înainte, investiția figurând în noua variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Realizarea Pepinierei Sărata cu bani europeni a fost confirmată în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este un proiect pe care l-am anunțat în 3 decembrie 2020, o investiție de peste 20 milioane de euro ce va fi realizată pe 26 de hectare, lângă Parcul Industrial Bistrița Sud, un proiect pentru care m-am bătut și care, iată, astăzi se regăsește în PNRR. Va fi cea mai mare și mai modernă pepinieră din țară, producând 19 milioane puieți de rășinoase anual. Pepiniera Sărata de la Bistrița va avea astfel o contribuție decisivă la campania de împădurire a României”, a anunțat deputatul PNL.

Despre modernizarea și extinderea Pepinierei de la Sărata se vorbea încă din anul 2019, când directorul de atunci al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a efectuat o vizită la Sărata și a prezentat proiectul privind această investiție:

VIDEO: 20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI PEPINIERE MODERNE ÎN SĂRATA. Vezi ce spune șeful Romsilva, Gheorghe Mihăilescu