Percheziții în Bistrița Bârgăului, la o firmă specializată în prelucrarea și comercializarea lemnului (FOTO)

130

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au efectuat percheziții la punctul de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Bistrița Bârgăului, care activează în domeniul prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de natură silvică, dosar instrumentat de polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Inițial, administratorul societății comerciale în cauză nu ar fi permis accesul polițiștilor în curtea societății și ar fi refuzat efectuarea unor verificări cu privire la un transport de material lemnos fără documente legale. Transportul ar fi fost efectuat în aceeași dimineață, pe Drumul Județean 173A, prin localitatea Bistrița Bârgăului, polițiștii depistând mijlocul de transport la punctul de lucru al societății comerciale în cauză. A fost solicitată și încuviințată efectuarea unei percheziții, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o autoutilitară în valoare de aproximativ 18.000 de euro și cantitatea de 12,08 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 3.503 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis pentru infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documentele specifice de transport, prevăzută de Codul Silvic.