Percheziții în Bistrița-Năsăud și Arad. A fost destructurată o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și de minori

406
FOTO: arhivă

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare, în cooperare cu autoritățile din Austria, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane și trafic de minori.

”În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au descins la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală. Perchezițiile au fost desfășurate în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una în județul Arad. Concomitent, autoritățile judiciare din Austria au efectuat o percheziție domiciliară la o locație ce ar fi fost folosită de persoanele bănuite în această țară”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cercetările se desfășoară într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul lunii ianuarie 2020, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o minoră din județul Bistrița-Năsăud, pe care ar fi transportat-o în Austria, în vederea practicării prostituției.

La percheziții participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La activități participă și jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.