PERFORMANȚĂ: Doi medici chirurgi bistrițeni, Andrei Farcaş-Rotariu și Leaț Florin au operat cu success o tumoare cerebral la SJU Bistrița

1184

Succesul operației este rezultatul și a achiziționării de către SJU Bistrița a unui ecograf de maximă complexitate folosit intraoperator pe cale deschisă și laparoscopică configurat cu modul de fuziune și multiple sonde. Costul total al investiției în valoare de 800.000 lei ( 168,261.65 euro), realizată prin colaborarea dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ministerul Sănătăţii – România care se dovedește că ajută la salvarea de vieți.

E vorba de medicii specialiști neurochirurgi Andrei Farcaş-Rotariu și Leaț Florin, care  au realizat cu succes o operație de îndepărtare a unei tumori cerebrale cu ajutorul noului ecograf.

Medic neurolog Andrei Farcaș-Rotariu:  „Este un ecograf util, cu care am putut să lucrez foarte bine, iar cu ajutorul său s-a putut verifica intraoperator, pre și post rezecție tumorală, abordul optim al acesteia, fără a afecta țesutul sănatos din jur, tumora fiind în zona motorie (responsabilă de motilitate contralateral).”

Dr. Radu Elisei:  “Acest ecograf este extrem de necesar într-un Bloc Operator Centralizat, cum avem noi la Bistrița, deoarece va fi utilizat de către toate specialitățile chirurgicale care au intervenții, de la neurochirurgie, ORL, chirurgie plastică, pediatrică și chiar și ortopedie. Este o tehnologie nouă, cu o imagine mai bună, cu mai multe sonde pentru ecografie și sonde pentru chirurgie.
În plus, se poate face biopsia unei tumori, doar folosind acest ecograf, deci fără să fie nevoie de o intervenție chirurgicală.”

Radu Moldovan, președinte Consiliul Județean BN: ” Medicii valoroși au nevoie de această aparatură de calitate, care să-i ajute să realizeze operații încheiate cu succes! De aceea, aveți în continuare tot sprijinul meu, pentru a vă crea condițiile necesare și aparatură medicală de înaltă performanță! Felicitări întregii echipe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Meritați toată aprecierea noastră!