Peste 100 de angajați ai școlilor din Bistrița au renunțat să se testeze pentru COVID-19

289

Circa 100 de angajați ai unităților de învățământ din municipiul Bistrița nu s-au prezentat pentru a li se preleva probe în vederea efectuării testului COVID-19, cu toate că figurau înscrise pe lista transmisă Spitalului Județean de Urgență Bistrița de către Primăria Bistrița.

”Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit de la Primăria municipiului Bistrița o listă cu 398 de persoane – personal didactic și nedidactic din unitățile de învățământ din Bistrița – care au acceptat să fie testate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 înainte de începerea noului an școlar. Din totalul celor înscriși, s-au prezentat pentru testarea programată în perioada 7-11 septembrie 285 de persoane”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit sursei citate, rezultatul testului COVID-19 a fost pozitiv în patru cazuri. De asemenea, rezultatul a fost de două ori incert în cazul unei alte persoane. În această situație, testarea urmează să fie repetată astăzi, 15  septembrie.

Reamintim că Primăria Bistrița a alocat suma de 300.000 de lei din bugetul local pe anul 2020 pentru decontarea testelor efectuate angajaților din unitățile de învățământ, estimând că ar urma să fie efectuate circa 1.500 de teste. Însă, până acum doar 285 de angajați au acceptat să fie testați.

În plus, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a informat că, la data de 15 septembrie, un număr de 6 cadre didactice din județ au fost diagnosticate cu COVID-19. Două provin de la Liceul cu Program Sportiv alte trei de la Liceul Creștin Logos, iar un alt cadru didactic își desfășoară activitatea atât la Colegiul Național Andrei Mureșanu, cât și la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Dintre aceste șase cadre didactice, trei au fost externate la cerere.